Instrumentalna progresivna rock mašina Moraines zatvara line up koncertne proslave 5 godina Music Boxa
10. listopada 2022.
Music Box (10920 Članci)
Podijeli

Instrumentalna progresivna rock mašina Moraines zatvara line up koncertne proslave 5 godina Music Boxa

Moraines ove godine slave 15 godina postojanja, objavili su nekoliko novih singlova i time najavili izlazak dugoočekivanog albuma “Future Histories”, a 16.11. stižu u Vintage Industrial Bar na proslavu 5 godina Music Boxa.

Dosadašnji singlovi, “Burn The Boats/Happy End For A Broken Machine” i “The Brute / Human, Titan”, protutnjali su kroz naše uši i najavili izlazak albuma na kojem su surađivali s Michaelom Pattersonom, mix majstorom iz Los Angelesa, poznatom po radu s Nine Inch Nails, Puscifer, Notorious B.I.G., Black Rebel Motorcycle Club, Sinéad O’Connor, a potpisuje i mix Beckovog “Midnight Vultures”, nominiranog za Grammya za album godine. Za snimanje je bio zadužen Tomislav Franjo Šušak, osim bubnjeva koje je snimao Mark Mrakovčić, a edit potpisuje Jon Tidey. Materijal je u Južnoj Karolini masterirao Vlado Meller, dvostruki dobitnik Grammya.

Moraines su često hvaljeni kao jedan od eklektičnijih i raznovrsnijih bendova proizašlih iz zagrebačke underground scene. Bend čine Mario Mlakar (bubanj), Goran Rusmir (bas gitara), Domagoj Šekelja i Petar Pečur (gitare). Prvi EP iz 2008., „The Perfect Pantheon of Absence“ nastao je pod utjecajem vala stoner rocka i post-metal bendova i prvi je materijal tog žanra u Hrvatskoj. Trenutni glazbeni pristup izbjegava jednostavnu žanrovsku odrednicu, a u njemu bi podjednako za sebe nešto mogli pronaći ljubitelji math, prog i post-rocka, heavy metala ili post-hardcorea u svim svojim varijacijama kroz posljednje dvije dekade.

Upravo Moraines dolaze zajedno s nama proslaviti 5 godina portala Music Box i nastupit će zajedno uz već najavljene One Possible Option iz Rijeke i Tony & Guy, duo koji čine Toni Starešinić (Chui, Mangroove, Je Veux) i Đuro Dobranić (Chui, Je Veux).

Foto: Tomislav Moze