Taylor Swift kroz novi album otkriva priču o 13 besanih noći razasutih kroz čitav život
24. listopada 2022.
Music Box (10959 Članci)
Podijeli

Taylor Swift kroz novi album otkriva priču o 13 besanih noći razasutih kroz čitav život

Taylor Swift izdala je željno iščekivani deseti studijski album „Midnights“. Najnovije izdanje od 13 pjesama Taylor opisuje kao priču o 13 besanih noći razasutih kroz čitav život. Paralelno s albumom otkriven je i prvi singl „Anti-Hero” za kojeg Taylor kaže da joj je jedna od omiljenih pjesama koju je ikad napisala.

Album je izvorno najavljen tijekom govora kojeg je Swift održala na ovogodišnjoj MTV VMA dodjeli nagrada kada joj je uručeno priznanje za video godine („All Too Well – Taylor’s Version“). Kasnije je Swift na društvenim mrežama podijelila više detalja o albumu: Ovo je zbirka pjesama napisana usred noći, ovo je putovanje kroz noćne more i slatke snove. Predstavlja tlo po kojem šećemo i demone s kojima se suočavamo. Ovo je za sve nas koji smo nakon okretanja po krevetu i nemirnih snova odlučili ostaviti svjetiljke upaljene i krenuti u potragu – nadajući se da ćemo možda kad sat otkuca dvanaest… sresti sami sebe.

 Singl  s albuma čiji spot izlazi danas u 14 sati je  „Anti-Hero”, pjesma u kojoj Taylor govori o svojim nesigurnostima otvorenije no ikad dosad: Teško se branim od misli da je moj život postao toliko velik da gubim kontrolu nad njim … Moram se boriti da se ponovno osjećam kao ljudsko biće.

„Midnights” su koproducirali Taylor i Jack Antonoff s kojim je Swift započela suradnju 2014., odnosno s albumom „1989”. Antonoff je potpisan kao koautor nekoliko pjesama, uključujući uvodnu pjesmu „Lavender Haze”, koja je napisana zajedno s holivudskom zvijezdom Zoë Kravitz, Markom Spearsom, Jahaanom Sweetom i Samom Dewom. Glumac i Taylorin partner Joe Alwyn naveden je pod pseudonimom William Bowery kao koautor pjesme „Sweet Nothing”.

Na albumu se nalazi samo jedna suradnja, ona koju su fanovi godinama priželjkivali – riječ je o Lani Del Rey na pjesmi „Snow On The Beach”. Swift je podijelila više informacija o suradnji pred izlazak albuma, rekavši da pjesma govori „o zaljubljivanju u nekoga dok se i ta osoba zaljubljuje u vas, odnosno o tom kataklizmičkom, sudbinskom trenutku u kojem shvatite da su osjećaji uzajamni.”

Samo par sati nakon izlaska albuma „Midnights”, Taylor je iznenadila fanove objavom deluxe izdanja naslovljenog “Midnights (3am Edition) na kojem se nalazi 7 dodatnih pjesama! Osim toga, podijelila je i teaser s kratkim isječcima planiranih vizuala za pjesme albuma. Na kraju trailera otkriven je popis imenima koje ćemo moći vidjeti u nadolazećim videima – među njima su Haim, Dita Von Teese, Jack Antonoff, Laura Dern i brojni drugi.