Artan Lili slavi 10 godina benda u Tvornici kulture
30. listopada 2022.
Music Box (10920 Članci)
Podijeli

Artan Lili slavi 10 godina benda u Tvornici kulture

Grupa Artan Lili svojih prvih deset godina rada obilježit će regionalnom turnejom, a u zagrebačku Tvornicu kulture stižu u subotu, 19. studenog. 

Kroz desetljeće rada ova beogradska četvorka izrasla je u jedan od najkvalitetnijih i kreativno najprogresivnijih alter rock bendova ovog podneblja, koji je zasluženo prošao sve velike klubove i festivale regije. Tijekom vremena grupa se ustalila u postavi koja će i 19. studenog stići u Tvornicu kulture, a čine je Bojan Slačala (bas i vokal), Romana Slačala (vokal i daire), Marko Ajković (bubanj) i Ivan Skopulovič (gitara).

Od kad je svjetlo dana ugledao prvi singl “Džoni” u studenom 2012. godine, Artan Lili je nesumnjivo najčešće spominjan sastav, kada se priča o novim snagama na domaćoj i regionalnoj glazbenoj sceni. Objavili su dva albuma – “Artan Lili” i “New Deal” kojima su stasali u jedan od koncertno najaktivnijih sastava u regiji, a sve ove epitete potvrditi će uskoro u Tvornici.
“Deset godina je trebalo da se zagrebačkoj publici predstavimo u punom svetlu. Neka nestrpljenje raste. Neka ovaj mali jubilej bude povod za našu najveću žurku u Zagrebu do sada. Vidimo se u Tvornici 19. 11.”izjavili su članovi benda euforično najavljujući nastup.

Artani pripremaju i treći studijski album, s kojeg su već otkrili dva singla te ideju da nove pjesme budu ujedno i suradnje s kolegama sa scene. “Rokenrol posle rokenrola” sa Canetom, frontmenom grupe Partibrejkers te “Geler”, u kojoj se kao gost pojavljuje doajen hip-hopa, Ivan Ivanović Juice, otvorili su novu diskografsku etapu čiju promociju će domaća publika doživjeti upravo u kultnom glazbenom prostoru, zagrebačkoj Tvornici kulture.

Ulaznice su u prodaji po cijeni od 80 kuna, odnosno 100 kuna na dan koncerta, a dostupne su online na Entrio.hr, a fizički primjerci mogu se nabaviti u Tvornici kulture.

Foto: Braca Nadeždić