Električni orgazam koncertima u Zagrebu, Beogradu i Novom Sadu slave 40. rođendan albuma “Lišće prekriva Lisabon”
30. listopada 2022.
Music Box (10946 Članci)
Podijeli

Električni orgazam koncertima u Zagrebu, Beogradu i Novom Sadu slave 40. rođendan albuma “Lišće prekriva Lisabon”

“Lišće prekriva Lisabon” drugi je studijski album Električnog orgazma, a ove godine slavi svoj 40. rođendan.

Tim povodom Croatia Records je reizdala album u bogatom pakiranju s hrpom tekstova, fotografija i memorabilija te remasteriranim verzijama pjesama i bonusom, dub verzijom pjesme “Dokolica”. Bila je to jedna od najmoćnijih postava benda, a 40 godina kasnije kičma benda i dalje je na pozornici – kultni frontmen Srđan Gojković Gile te klavijaturist i vokal Ljubomir Đukić Ljuba. Uz njih na pozornici je već dugogodišnja postava benda, Zoran Radomirović Švaba na bas gitari, Branislav Petrović Banana na gitari i Blagoje Nedeljković Pače na bubnjevima.

Povodom 40. obljetnice “Lišća” bend će zasvirati na nekoliko ekskluzivnih koncerata u regiji na kojima će svirati pjesme s albuma uz svoje standardne hitove. 19. studenog nastupaju u Domu kulture u Novom Sadu26. studenog u Tvornici kulture u Zagrebu, a 17. prosinca u Domu omladine u BeograduZagrebački koncert će se i snimati, a ulaznice se nalaze u pretprodaji po cijeni od 100 kuna, dok će na dan koncerta koštati 120 kuna. Mogu se kupiti u Tvornici kulture, na svim prodajnim mjestima Entrija ili online na Entrio.hr.

Električni orgazam je povodom ove obljetničke godine upravo objavio i lyric video za pjesmu “Četvoro” koja nikada nije dobila zasluženi videospot. Potpisuje ga Patricija Punki.

Album “Lišće prekriva Lisabon” objavljen je 15. lipnja 1982. za Jugoton. Snimao ga je i miksao u studiju Tivoli u Ljubljani Aco Razbornik, a producirali su ga Jurij Toni i Električni orgazam. Sve pjesme je napisao Srđan Gojković Gile, a uz njega kao gitarista i glavnog vokala u bendu su tada bili i pjesme odsvirali Ljubomir Jovanović Jovec na gitari, Jovan Jovanović Grof na bas gitari, Ljubomir Đukić Ljuba na klavijaturama i vokalu, te Goran Čavajda Čavke na bubnjevima i perkusijama. Originalni dizajn albuma potpisuju Nitola & Papp, fotografije je radio Dragan Papić, a likovno oblikovanje reizdanja potpisuje Darko Kujundžić. Remaster je radio Goran Martinac u Croatia Records Studiju. Album je ekskluzivno dostupan na Apple Musicu u visokoj audio rezoluciji (Hi-fi rezolucija, 96kHz/24-bit).

Foto: Nikola Knežević