Mile Kekin otkrio pjesmoslikovnicu “Mala” i najavio novi album!
11. studenoga 2022.
Music Box (10744 Članci)
Podijeli

Mile Kekin otkrio pjesmoslikovnicu “Mala” i najavio novi album!

Pjesmom „Mala“ započinje novo poglavlje Mile Kekina. „Mala“ je pjesma i slikovnica, ona je direktno inspirirana Miletovom desetogodišnjom kćerkom koja je, kako pjesma kaže, također „neobično nepraktična i samo sebi slična.“

„Često pjevam o onima koji nikad neće imati mira jer su rođeni van okvira, da se malčice samocitiram. Volio bih da ova pjesma, bilo kroz slikovnicu, bilo kroz stihove dopre do klinki i klinaca, koji su danas, puno više nego u moje vrijeme Pipi Duge Čarape, kroz društvene mreže, aplikacije i filtere ljepote izložene pritisku da moraju u svakom trenutku izgledati savršeno. S druge strane volio bih da ‘Mala’ dođe i do svih klinaca kojima se stalno govori kako da se oblače, šišaju, izgledaju, i kako da budu primjereni i u skladu s konvencijama koje su često same sebi smisao. Ona je također i poziv da se zbog okvira koji ih žuljaju ne krate i sužavaju  kako bi ispunila tuđa očekivanja. Mislim da se tema tiče svih nas, ne samo djece” – rekao je Mile Kekin pa za kraj zaključio:

 “Ako bih baš morao poruku pjesme sažeti u jednu rečenicu ona bi glasila: Savršenost je, ne samo lažna, nego i dosadna”

Režiju i montažu za pjesmu „Mala“ radio je Tomislav Fiket po  Ilustracijama Tomislava Torjanca.

Kada je počeo pisati Malu, Mile kaže da nije niti sanjao da će se ona pretvoriti u slikovnicu, a još se manje nadao da će ju napraviti Tomislav Torjanac, autor remek-djela „Kako živi Antuntun“ i „Grga Čvarak“. „Mala“ je prvi singl s njegovog nadolazećeg albuma koji koji je već u pripremi i bit će objavljen na proljeće iduće godine. Producent ove pjesme, kao i cijelog nadolazećeg albuma je Mark Mrakovčić. 

Slikovnicu možete kupiti na webshopu Menarta.

Foto: Nikola Knežević