Legendarni Pankrti vraćaju se u zagrebački KSET nakon sedam godina!
13. studenoga 2022.
Music Box (10971 Članci)
Podijeli

Legendarni Pankrti vraćaju se u zagrebački KSET nakon sedam godina!

Povodom 45. godišnjice postojanja i izlaska albuma „Live in Zagreb 1985.“ legendarni Pankrti dolaze zagrebačkoj publici pokazati kako se svira i živi punk!

Osnovani su 1977. kao jedan od prvih punk bendova na ovim prostorima te ubrzo angažiranim tekstovima, tvrdim zvukom i energičnim nastupima postaju popularni diljem bivše Jugoslavije. Prve singlove izdaju već sljedeće godine, a njihov debitantski album „Dolgcajt“ smatra se jednim od pokretača novog vala. Jednako je hvaljen bio i sljedeći – „Državni ljubimci“, a najveći komercijalni uspjeh postižu trećim albumom – „Rdeči album“, s poznatom obradom talijanske pjesme Bandiera Rossa. Razilaze se 1987. nakon oproštajnog koncerta te se 1996. ponovno okupljaju kako bi nastupili kao predgrupa Sex Pistolsima u Ljubljani. Od 2007. nastupaju za godišnjice i posebne prilike, a posljednji su put u Zagrebu bili daleke 2015. godine upravo u KSET-u.
Novu priliku za iskusiti koncert živućih legendi dobit ćemo 25. studenog kada će održati koncert u KSET-u na kojem će promovirati album Live in Zagreb 1985. u istoj postavi koja ga je i snimila:

Peter Lovšin – vokal
Bogo Pretnar i Marc Kavaš – gitare
Boris Kramberger – bas
Slavc Colnarič – bubnjevi

Ulaznice će biti moguće kupiti u pretprodaji po cijeni od 90 kn, a na ulazu će cijena iznositi 110 kn. Više informacija o prodajnim mjestima uskoro!

Nakon Zagreba Panrkti će obići i još nekoliko hrvatskih gradova, 2. prosinca nastupit će u Palachu u Rijeci, a 22. prosinca u sklopu Adventa na trgu Portarata u Puli

Foto: Nikola Knežević