Live album grupe Azra “Ravno do dna” ponovno na vinilu!
2. rujna 2022.
Music Box (11018 Članci)
Podijeli

Live album grupe Azra “Ravno do dna” ponovno na vinilu!

Sedam koncerata zaredom održala je grupa Azra u listopadu 1981. godine.

Prvotno je veliki koncert trebao biti održan u Domu sportova, ali je Azra ipak završila u Kulušiću te prvotno rasprodala pet koncerata nakon čega su dodana još dva datuma. Tako je nastup 21. listopada 1981. godine snimljen uživo i objavljen na trostrukom vinilu te postao jedan od najvažnijih live albuma u povijesti glazbe naših prostora. Energiju koja se može čuti na ovom koncertu, kao i briljantnu izvedbu, nikad više nitko nije ponovio, a kamoli nadmašio do današnjih dana. Specifičnost ove snimke je što je Azra izvela 14 do tada neobjavljenih pjesama, uključujući i naslovnu Ravno do dna. Tu su još i “Rođen da budem šonjo”, “Sestra Lovel 1984”, “Reket Roll iz Šume Striborove, “Đoni budi dobar”, “Visoko iznad vlakova”, “Plavo – smeđe”, “Vrata podzemnih voda”, “Svjetska lada”, “Prokleto ljut”, “Nedjeljni komentar”, “Ostavi me nasamo”, “Ne želim ništa loše da ti uradim” i “Sjaj u kosi”. Na snimci se mogu čuti i hitovi “A šta da radim”, “Balkan”, “Iggy Pop”, “Marina”, “Užas je moja furka,” “Fa fa fa”, “Pit… i to je Amerika”, “Teško vrijeme”, “Poziv na ples” i drugi.

40 godina nakon ovih legendarnih koncerata i trostrukog live albuma koji je oduševio publiku i kritiku čak i izvan granica naših prostora, Croatia Records objavljuje ga ponovno na vinilu. Uz remasterirane snimke iza kojih stoji Mauro Širol iz Croatia Records Studija, pakiranje dolazi i uz prigodni poster autora Dubravka Matakovića na kojem se može vidjeti i novinska najava koncerata u Kulušiću. Likovno oblikovanje reizdanja radio je Darko Kujundžić. Naslovna fotografija izdanja djelo je Davora Šarića, a ideju za originalni omot osmislio je Branimir Štulić. Tonski snimatelj koncerta bio je Želimir Babogredac, ton majstor Mladen Škalec, a producent Branimir Štulić.

Trostruki vinil “Azra – Ravno do dna možete kupiti po cijeni od 249 kuna na svim prodajnim mjestima Croatia Recordsa kao i na webshopu.