Detah metal poslastica u Močvari uz Demilich i Krypts iz Finske
18. studenoga 2022.
Music Box (9878 Članci)
Podijeli

Detah metal poslastica u Močvari uz Demilich i Krypts iz Finske

Abyssal Booking i Nasty Events u suradnji s klubom Močvara predstavljaju još jedno otvaranje vrata pakla uz death metal poslasticu u trenucima kada budemo gazili posljednje dane jeseni.

Naime, u ponedjeljak, 21. studenog u Močvaru dolaze death metal Finci, Demilich, sunarodnjaci Krypts i koelge iz Zagreba, Prazium.

Demilich je zasluženo postao jedan od najlegendarnijih bendova koji su iznikli iz finskog death metal undergrounda. U doba kada su Convulse, Demigod i Adramelech stvarali i bili najbolji, momci iz Demilicha dali su svoj obol zlu. I to kakvom! Iako su opskurni u nekoj široj slici, ustvari su jako dobro poznati u death metal undergroundu i vjerojatno ih ne treba predstavljati većini ljubitelja underground death metala. Demilich bi se mogli smatrati jednim od najvažnijih bendova u kodificiranju “disonantnog i tehničkog” stila death metala uz kanadski Gorguts. Čisto eksperimentiranje s ovom glazbom predstavlja napredak žanra koji je rijetko bio jednak drugdje, a glazba je mnogo složenija nego što se na prvi pogled čini.

Krypts su prije koju godinu bili u Močvaru s Jupiterianom, pomeli nas sve i sada se vraćaju nazad na repete! Odličan finski death metal. Složeni zlokobni zvuci devastacije mračne mješavine dooma i mrtvila. Prizivanje zlih svećenika tame iz nepoznatih zemalja, pjevanje u gluho doba noći pod tamnim hladnim mjesecom. Prizivanje duhova predaka u stvarnost. Tama hara svijetom. Vašim životima neće biti spasa, tako da se slobodno pripremite za susret s mrakom. Bit ćete hipnotizirani pod čarolijom atmosferskog Death Dooma.

Porazium su pak death metalci iz Zagreba satkani od članova koji su prije toga dali svoj obol u nekolicini zagrebačkih bendova (Usud, Namet, Narednik Lobanja i Vod Smrt, Muka, Stribog..) i ovo im je drugi koncert ikada! Izbacili su album imena “Bigger the Care, Bigger the Hate” ove godine i sa zadovoljstvom će nam ga predstaviti.

Upad je 100 kuna u pretprodaji, a na dan koncerta 120 kuna.

Foto: Promo