Pulska Arena sljedeće godine ugostit će Imagine Dragons!
26. studenoga 2022.
Music Box (10906 Članci)
Podijeli

Pulska Arena sljedeće godine ugostit će Imagine Dragons!

Imagine Dragons, jedan od najtraženijih bendova današnjice, 8. kolovoza 2023. nastupaju u pulskoj Areni! Autori hitova “Radioactive”, “Believer” i “Demons”, dobitnici Grammyja i jedan od najpopularnijih bendova današnjice, po prvi put stižu na naše prostore.

Koncert u Puli dio je svjetske turneje Mercury World koja slavi izlazak njihovog velikog i dugoočekivanog albuma “Mercury — Acts 1 & 2”. Turneja započinje na Smukfestu u Danskoj u srijedu 2. kolovoza, a nakon koncerata u Italiji, Hrvatskoj, Poljskoj, Litvi, Francuskoj, Izraelu i Grčkoj, završavaju turneju u Francuskoj u Chambordu u nedjelju, 8. rujna. 

U posljednjih pola desetljeća, Imagine Dragons su postali jedan od najpopularnijih bendova na svijetu. Bend koji je redefinirao rock u 21. stoljeću puneći stadione i stvarajući himne koje obaraju rekorde. Ovaj kvartet iz Las Vegasa s dijamantnim Grammy certifikatom s pravom se naziva jednim od najvećih rock bendova današnjice, a njihovi uspjesi i brojke govore sami za sebe. Računajući kumulativnu prodaju od 66 milijuna albuma, 55 milijuna digitalnih pjesama i 110 milijardi streamova, ističu se kao jedini bend u povijesti s četiri RIAA dijamantna singla; “Radioactive” (14 puta platinast), “Believer” (10 puta platinast), “Demons” (10 puta platinast) i “Thunder” (10 puta platinast). Od svog pojavljivanja u 2009. Imagine Dragons su imali pet uzastopnih albuma među prvih deset na Billboardovoj Top 200 ljestvici albuma; “Night Visions”, “Smoke + Mirrors”, “Evolve”, “Origins” i “Mercury – Act 1”. Objavljivanjem “Mercury – Act 2” albuma ove godine zaokružili su svoj prvi dvostruki album koji je producirao legendarni Rick Rubin. Dominirajući radiom, oni ostaju jedan od samo četiri benda koji su ikada dosegli istovremeno Top 5 singlova na Alternativnom radiju, i jedini bend koji je ponovio taj podvig.

Surađivali su sa svima, od Kendricka Lamara, Lil Waynea i Wiza Khalife do Aviciija i filmskog skladatelja Hansa Zimmera. Prikupili su milijune za razne dobrotvorne svrhe, uključujući za njihovu dobrotvornu udrugu za djecu oboljele od raka Tyler Robinson Foundation, te udrugu LOVELOUD Foundation i festival frontmena Dana Reynoldsa za podršku LGBTQ+ mladima. Godine 2022. ukrajinski predsjednik Volodymyr Zelensky imenovao ih je veleposlanicima za UNITED 24, koji pomaže u prikupljanju humanitarne pomoći za Ukrajinu.

Ulaznice za Imagine Dragons fanclub i VIP paketi u prodaju kreću u utorak, 29. studenoga. Redovna prodaja ulaznica kreće u četvrtak, 1. prosinca, u 10 sati putem  Eventim.hr. Cijene ulaznica se kreću od 640 do 800 HRK.

Koncerti:
2.8. Skanderborg, Danska Smukfest
5.8. Rim, Italija, Circo Massimo
8.8. Pula, Hrvatska, Arena
14.8. Varšava, Poljska, PGE Narodowy
16.8. Vilnius, Litva, Vingio Parkas
22.8. Pariz, Franscuska, La Defense Arena
29.8. Tel Aviv, Izrael, Park Hayarkon
6.9. Atena, Grčka, Olympic Complex
8.9. Chambord, Francuska, Château De Chambord

Foto: Lantz Martin