Chui objavili vinilno izdanje “Zagreb-Berlin” na kojem je zablistala veličanstvena naslovnica albuma
2. prosinca 2022.
Music Box (11067 Članci)
Podijeli

Chui objavili vinilno izdanje “Zagreb-Berlin” na kojem je zablistala veličanstvena naslovnica albuma

Hvaljeni space jazz rock genijalci Chui spremni su zaokružiti 10. obljetnicu i sjajnu 2022. godinu veličanstvenim dvostrukim vinilnim izdanjem njihovog hvaljenog albuma “Zagreb-Berlin”, koji je dosad objavljen samo u digitalnom obliku.

Šesti studijski album Chui od samoga izlaska u svibnju ove godine ponovno je nanizao isključivo pozitivne kritike i pružio nam uvid i u jednu drugu stranu sastava Chui, onu filmsku, koja je njima itekako dobro poznato područje. Prva strana albuma, “Zagreb”, tako je sjajan nastavak prethodnog albuma “Iz Kapetanovog dnevnika”, dok su drugu stranu i njegove uzbudljive kompozicije Chui skladali za soundtrack “Berlin simfonija velegrada”,  glasovitog nijemog dokumentarnog filma Waltera Ruttmanna. Upravo su ove pjesme Chui premijerno izveli na otvaranju Zagrebačkog Berlinale Specijala u suradnji s Hrvatskim filmskim savezom i Goethe institutom u zagrebačkom kinu Tuškanac.

Album “Zagreb-Berlin”, koji je podijeljen u dva dijela, zapravo je tek sada kompletiran objavom vinilnog izdanjakako naglašava Toni Starešinić, jedna od kreativnih snaga ovog hvaljenog i unikatnog kvarteta. Naime, spomenuti album je uz glazbeni dio, izuzetno poseban zbog svog vizualnog dijela, odnosno upečatljive naslovnice albuma koju je kreirao naš vrhunski ilustrator i stripaš Igor Kordej, jedno od najpoznatijih i svjetski najpriznatijih imena ove umjetničke i kreativne branše.

“Igor je s ovom genijalnom naslovnicom savršeno sljubio dvije priče albuma, Zagreb i Berlin, u jednu cjelinu koja je toliko prirodna da je nezamisliva jedna bez druge.” ističe Toni koji se nadovezao i na novonastalu digitalnu situaciju na koju se sve teže prilagođava: “Imali smo situaciju da je album bio šest mjeseci vani bez svog fizičkog izdanja, tako da se stvarno radujem ovom vinilu i nadam se da će pronaći put do mnogih gramofona.”

Chui ovim povodom najavljuju i koncertni susret koji se ne propušta i koji nikoga neće ostaviti ravnodušnim. Naime, za 26. siječnja 2023. najavili su nastup na novoj hit lokaciji, klubu Peti kupe, gdje ćete imati prilike čuti obje strane glazbene čarolije koju nam prezentiraju na izdanju  “Zagreb-Berlin”. Najradišniji sastav na hrvatskoj sceni i višestruki dobitnici prestižne glazbene nagrade Porin, nastupit će u već dobro poznatoj formaciji sastavljenoj od Tonija Starešinića na klavijaturama, Vojkana Jocića na saksofonu, uz ritam sekciju koju čine Ivan Levačić na bubnjevima te Konrad Lovrenčić na basu.

“Jedva čekamo predstaviti publici cijeli album uživo. Dosad smo materijal s albuma izvodili odvojeno, jedan dio na koncertima uz filmske projekcije dokumentarnog eksperimentalnog filma ‘Berlin simfonija velegrada’, a drugi na klasičnim koncertima, pa će biti izazovno spojiti sve u jedan nastup.” pojašnjava Toni te nadodaje zašto su za koncert odabrali upravo Peti kupe:  “Radi se o zaista odličnom polivalentnom klubu koji je toliko nedostajao Zagrebu, a pruža odličan zvuk, vrhunski prostor i akustiku. Mislim da ćemo se svi skupa lijepo provesti 26.1. u Petom kupeu!”

Early Bird ulaznice limitirane na 50 komada po cijeni od 60 kn moći će se kupiti od ponedjeljka, 5. prosinca, putem sustava Entrio. Nakon što se one rasprodaju, standardne ulaznice u pretprodaji iznosit će 80 kn, dok će se na dan koncerta moći kupiti po cijeni od 100 kn.

Dvostruki vinil “Zagreb-Berlin” nabavite od petka, 2. prosinca, u svim Dancing Bearovim dućanima i putem webshopa – dancingbear.hr.

Oznake 2022, Berlin, chui, vinil, zagreb