Otkrijte Whitney Houston kakvu niste poznavali – u hrvatska kina stigao biografski film
24. prosinca 2022.
Music Box (10920 Članci)
Podijeli

Otkrijte Whitney Houston kakvu niste poznavali – u hrvatska kina stigao biografski film

Domaća publika napokon ima priliku u kinima pogledati dugoočekivani glazbeni spektakl “I Wanna Dance With Somebody: Film o Whitney Houston”.

Nakon pretpremijernih projekcija koje su održane u srijedu, publika u svim kinima može doživjeti legendarni glas i život pop dive Whitney Houston.

Zahtjevan zadatak utjelovljenja pop ikone imala je glumica Naomi Ackie koja je Whitney prikazala ne samo kao pjevačicu već i producenticu, glumicu, modnu ikonu i onakva kakva je zapravo kao soba.S tim se slaže i Clive Davis, glazbeni producent, koji je dijelom zaslužan za uspješnu Whitneyinu karijeru. Njega je u filmu utjelovio Stanley Tucci.

Prije nego se u publika upusti u proslavu njezine glazbe i života, nije na odmet upoznati se s nekim činjenicama o Whitney:

  • najprodavanija i najnagrađivanija umjetnica svih vremena – 2 Emmy nagrade, 6 Grammy nagrada, 2 Grammy Hall of Fame počasti, 14 World Music nagrada, 16 Billboard Music nagrada i 22 American Music nagrade.
  • oborila je rekord Elvisa i Beatlesa sa 7 uzastopnih broj 1 singlova
  • The Bodyguard je najprodavaniji soundtrack album svih vremena
  • pod nadimkom “The Voice” bila je mezzosopranistica s rasponom od tri oktave i velikom sekundom (C#3 – G#5 – D#6)
  • bila je poznata po nevjerojatnom održavanju jedne note, često u trajanju od 10-16 sekundi i nemogućim replikativnim vokalnim usponima, a zaslužna je za utjecaj na glazbene kolegice, uključujući Mariah Carey, Celine Dion, Aliciu Keys i Beyoncé.

No, nisu samo nagrade i brojke obilježile Whitney. Ona je puno više od nagrađivane i jedinstvene pjevačice koja je svojom pojavom i djelovanjem ostavila neizbrisiv trag u povijesti, kod publike te njezinim emocijama. A ovaj film je dovoljan razlog da se Whitney i njezin izvanredan život i glazba dožive na velikim ekranima.