Ante Gelo Sextet objavio novi album “Mara”
31. prosinca 2022.
Music Box (10088 Članci)
Podijeli

Ante Gelo Sextet objavio novi album “Mara”

Kao jedan od najtraženijih hrvatskih gitarista, Ante Gelo ostvario je brojne glazbene kolaboracije, što mu je pomoglo da se razvije u respektabilnog instrumentalista i autora, no glazbom na albumu “Mara” potvrdio se i kao vođa, glazbenik koji ima viziju i zna kako je ostvariti.

Na ovom izdanju nalazi se 9 skladbi, od kojih 6 autorskih te tri obrade, odnosno Geline vizije poznatih pjesama – od Oliverove “Molitve za Magdalenu”, preko uvodne teme “Profesora Baltazara” do jazz standarda “Lament” trombonista J.J. Johnsona. Gelin Sextet čine Lee Harper na trubi, Ales Suša na saksofonu, Alberto Marsico na Hammondu, Maciej Domaradzaki na kontrabasu te Krunoslav Levačić na bubnjevima. Instrumentalne skladbe na ovom izdanju, rame su uz rame sa svjetskim jazz izvođačima, a s obzirom na veliki ugled pratećih glazbenika, ali i popularnost samog Ante, nema sumnje da će ovo izdanje doći do velikog broja publike.

Glazbenik, gitarist, aranžer, producent, Ante Gelo, na Sveučilištu za glazbu i izvedbene umjetnosti u Grazu diplomirao je jazz gitaru 2001. godine. Nakon povratka iz Graza nastupao je na mnogobrojnim koncertima i jazz festivalima po cijeloj Europi, ali i van nje. Tijekom godina nastupao je i na poznatim svjetskim koncertnim pozornicama u suradnji s renomiranim hrvatskim i svjetskim glazbenicima, a samo neki od njih su Oliver Dragojević, Arsen Dedić, Gabi Novak, Boško Petrović i Amira Medunjanin. Piše za brojne orkestre, radi i kao jazz edukator na raznim radionicama i seminarima, sa svojim sastavom Ante Gelo band kao kućni bend nastupa u raznim televizijskim emisijama HRT-a, poput Volim Hrvatsku i 5. com s Danielom, a također je aranžer, instrumentalist i dio producentske ekipe emisija A strana. Dobitnik je nekoliko nagrada i priznanja, a vlasnik je i nekoliko nagrada Porin, čak više od njih dvadeset. Nakon dugih dvadeset godina rada s drugim izvođačima i na njihovim materijalima, Ante se vraća jazzu i objavljuje svoj album prvijenac.