Pink Floydi slave 50 godina albuma “The Dark Side of the Moon” luksuznim box setom
19. siječnja 2023.
Music Box (10918 Članci)
Podijeli

Pink Floydi slave 50 godina albuma “The Dark Side of the Moon” luksuznim box setom

“The Dark Side of the Moon” grupe Pink Floyd izlazi kao novi remasterirani deluxe box set 24. ožujka 2023. Tim činom slave 50 godina jednog od najvećih albuma u povijesti diskografije.

Box set uključuje CD i gatefold vinil s novim remasteriranim studijskim albumom iz 2023. i Blu-Ray + DVD audio s izvornim 5.1 miksom i remasteriranim stereo verzijama. Set također uključuje dodatni novi Blu-ray disk Dolby Atmos miksa plus CD i LP The Dark Side Of The Moon – Live At Wembley Empire Pool, London, 1974. Tu je i glazbena knjiga od 76 stranica, replike dva singla od 7 inča, posteri, naljepnice, replika pozivnice za tiskovnu pretpremijeru albuma u londonskom planetariju u veljači 1973. i Thames & Hudsonova knjiga tvrdog uveza od 160 stranica s rijetkim i dosad neviđenim fotografijama s turneja 1972. – 1975. koje su snimili Jill Furmanovsky, Peter Christopherson, Aubrey Powell i Storm Thorgerson.

Istovremeno, 24. ožujka, CD i prvo vinilno izdanje The Dark Side Of The Moon – Live At Wembley Empire Pool, London, 1974. bit će objavljeni neovisno o box setu. Izvorno je snimljen u studenom 1974. kao dio zimske turneje benda i ovo je prvi put da će biti dostupan kao samostalni album, s umjetničkim djelom koje sadrži originalnu obradu Georgea Hardieja iz 1973. godine.
Knjiga Thames & Hudson Pink Floyd – The Dark Side Of The Moon: 50th Anniversary također će biti objavljena odvojeno od box seta na isti dan – 24. ožujka.

Povodom 50. obljetnicePink Floyd poziva novu generaciju animatora da se uključe u natjecanje za stvaranje glazbenih video spotova za bilo koju od 10 pjesama s albuma. Pink Floyd ima bogatu povijest suradnje s animatorima od samih početaka benda (Ian Emes, Gerald Scarfe itd.), a u nekim slučajevima vizualni sadržaji koji prate pjesme postali su sinonim za samu glazbu. 50. obljetnica neće biti iznimka. Bend bi svim animatorima želio dati priliku da predstave novi pogled na ova bezvremenska zvučna djela. Animatori mogu dostaviti do 10 videa, jedan po svakoj pjesmi. Pobjednik će biti odabran od strane stručnjaka koji će uključivati Nicka Masona iz Pink Floyda, Aubreya ‘Po’ Powella (kreativnog direktora Pink Floyda) i BFI (Britanski filmski institut). Rok za podnošenje prijava je 30. studenog 2023.