Virtuozi Hojsak & Novosel i Theodosii Spassov objavili live album i najavili humanitarni koncert
25. siječnja 2023.
Music Box (10920 Članci)
Podijeli

Virtuozi Hojsak & Novosel i Theodosii Spassov objavili live album i najavili humanitarni koncert

Glazbeni duo Hojsak & Novosel, koji čine vrhunski instrumentalisti Tihomir Hojsak i Filip Novosel, objavio je prvi live album “Duckling Soup”.

Suradnja je to s jednim od najboljih bugarskih glazbenika Theodosiijem Spassovimdobitnikom Grammyja, prema magazinu Newsweek jednim od najtalentiranijih glazbenika cijele istočne Europe. Spassov nastavlja niz glazbenika s kojima su Hojsak & Novosel tijekom svoje karijere surađivali, od Zagrebačke filharmonije i Tamburaškog orkestra HRT-a, preko Vlatka Stefanovskog i Miroslava Tadića, do Gibonnija, Nene Belana i Elvisa Stanića.

Jedinstveni spoj tambure, kontrabasa i kavala idealno se uklopio u autorske pjesme ovoga trojca, ali i obrade tradicionalnih hrvatskih i bugarskih pjesama koje se nalaze na ovom albumu. Materijal je snimao Ivan Pešorda 2. srpnja 2022. godine u Koncertnoj dvorani “Ivana Brlić Mažuranić” u Slavonskom Brodu povodom obilježavanja 50 godina ovog slavonskog hrama kulture. Filip Vidović iz Matterhorn studija radio je miks i mastering, a uz Hojsaka & Novosela potpisuje i produkciju. Sjajno likovno oblikovanje radio je Davor Schunk.

Album je objavljen na streaming servisima, a od ovoga petka, 27. siječnja bit će dostupan i na CD-uEkskluzivna prodaja CD-a po promotivnoj cijeni bit će organizirana u Tvornici kulture u četvrtak, 26. siječnja na koncertu Hojsaka & Novosela kojim će predstaviti album. Poseban gost koncerta, koji će biti organiziran u koprodukciji JazzHR-a i tvrtke GDi, bit će Theodosii Spassov. Važno je istaknuti da koncert ima humanitarni predznak jer će se na njemu prikupljati donacije za razvoj STEM projekata u hrvatskim srednjim školama.

Ulaz na koncert je besplatan, a za svoj primjerak možete se javiti e-mailom na luka.hrvoj@hds.hr.