M.O.R.T. otvaraju koncertnu sezonu Vintage Industrial Bara
31. srpnja 2019.
Music Box (9744 Članci)
Podijeli

M.O.R.T. otvaraju koncertnu sezonu Vintage Industrial Bara

U četvrtak 19. rujna, sinjske Majke, a očevi, M.O.R.T., vraćaju se koncertno otvoriti sezonu Vintage Industriala i pri tome poručuju: “Utraćemo van ključ u grlo!”

M.O.R.T. je beskompromisni autorski punk – blues bend iz Sinja, žestokog zvuka i živih nastupa. Kostur benda, John, Zvrk i Kikos, postoji kroz bezumno životarenje još od jeseni 2003. godine. Krajem 2012. godine sretno se spotiču o bubnjara Milu i snimaju prvi puni demo album ˝Vrhunsko dno˝ koji je objavljen u ljeto 2013. Otada su održali brojne nastupe u Hrvatskoj, BiH, Sloveniji, Srbiji i Crnoj Gori; što samostalne, što na festivalima od kojih se ističe pobjeda na DemoFestu u Banjoj Luci, pobjeda na Rock Off-u, finale HR demo kluba 2012. i treće mjesto na WHF-u 2013.

U srpnju 2014. godine izlazi album ˝Odjel za žešće˝ koji je pobrao odlične kritike i epitet „albuma godine“ na svim glazbenim portalima. 2015. godine bend je nominiran za nagradu PORIN u kategoriji “Novi izvođač”. Osim svega navedenog M.O.R.T. bjesomučno živi na turnejama. Krajem 2015. snimaju novi album ˝Tužna kocka˝ koji je objavljen u travnju 2016. te ponovno oduševio kritiku i publiku, a nominiran je za nagradu Porin u kategoriji najboljeg albuma rock glazbe.

Ove godine izbacili su dva singla na engleskom jeziku kojim najavljuju album “Standing Runningman”.

Koncert će se održati u četvrtak 19. rujna, a cijena ulaznice je 50 kuna (65 kuna na dan koncerta). Možete ih kupiti u pretprodaji u Vintageu, Dirty Old Shopu i sustavu Entrio.

Foto: Dominik Belančić