Pijanist Zvjezdan Ružić i gitarist Frano Živković obradili hit Cindy Lauper “True Colors”
18. veljače 2023.
Music Box (10960 Članci)
Podijeli

Pijanist Zvjezdan Ružić i gitarist Frano Živković obradili hit Cindy Lauper “True Colors”

Zvjezdan Ružić, nagrađivani pijanist i skladatelj koji svojim projektom “Pianotron” stvara neke nove glazbene horizonte i Frano Živković, talentirani mladi gitarist, koji je već s osam godina zasvirao s jednim od najvećih akustičnih gitarista svih vremena, Tommyjem Emmanuelom, snimili su svoju obradu svjetskog hita Cyndi Lauper “True Colors”.

Kako nam kaže Zvjezdan, ova je pjesma za njega svojevrsni hommage odanosti sebi, poziv da pokažemo svoje prave boje, neovisno o tome hoće li ih drugi umjeti prepoznati ili ne. Kada živiš svoj san, često te lome razna pitanja, iskušenja. To zna svatko tko je, kako i ova pjesma kaže – skupio hrabrost da živi ono što jeste, zaključuje Ružić i dodaje kako je vjerovao da će se i Frano prepoznati u toj pjesmi. Pri svom gostovanju na Zvjezdanovom koncertu krajem 2022., Frano je to i potvrdio, a publika je bila duboko dirnuta njihovom izvedbom. Upravo zbog toga je i nastao ovaj video.

Prije pet godina, ovo dvoje umjetnika su u Zvjezdanovom “Highway Studiju” snimili Franinu autorsku pjesmu “Light”. Frano je tada imao samo trinaest godina, prisjeća se Zvjezdan, a već je svirao kao zmaj! Zapravo, nisam niti bio svjestan koliko je malo godina tada imao! To je ljepota glazbe, jer godine ne znače ništa. Glazbu ili imaš u sebi ili nemaš, a Frano je itekako ima!

Ova su dva umjetnika veoma autentična i beskompromisna u svom izričaju, ali u ovoj su suradnji jedan drugome dali maksimalni prostor da pokažu svoje “prave boje”. To je jedan od onih umjetničkih susreta u kojima riječi nisu potrebne, a note same pronađu svoje mjesto.

O tome nam je Zvjezdan rekao: Nije tu bilo puno filozofiranja, već je glazba pričala sama za sebe.. Obojica smo jako samokritični, perfekcionisti, nikad zadovoljni – odnosno – znamo da uvijek možemo i trebamo bolje. Tako je bilo i na samome snimanju, bili smo sinkronizirani što se tiče odabira takea. Samo smo se pogledali i rekli: “To je taj!“ Najljepše je surađivati s ljudima koji uistinu žive glazbu, jer tada nema puno priče, a sve si ispričate tonovima.

A tu priču su na svoj osebujan način snimateljski zabilježili i prepričali Iva Znaor i Pavle Kaplanec iz Studija Impala. Ovom izvedbom pjesme True colors, Zvjezdan i Frano vas pozivaju da svoj pogled pomaknete sa sivih linija svakodnevice i otkrijete pravi spektar boja – u samima sebi.

Foto: Matea Smolčić Senčar