HAUSER započeo turneju rasprodanim koncertima u Budimpešti i Pragu
27. veljače 2023.
Music Box (10920 Članci)
Podijeli

HAUSER započeo turneju rasprodanim koncertima u Budimpešti i Pragu

HAUSER, jedan od najpopularnijih klasičnih instrumentalista današnjice, započeo je svoju prvu samostalnu turneju naziva “Rebel with a Cello” rasprodanim koncertima u Budimpešti i Pragu, prije točno dva mjeseca. Spoj ljubavi, strasti i glazbe najbolje opisuje dvosatni glazbeni show koji nam stiže 25. listopada u Arenu Zagreb.

Arene u Budimpešti i Pragu bile su premale za sve one koji su htjeli doživjeti ono što je pripremio “zločesti dečko” među instrumentalistima i jedan od osnivača 2Cellos u novoj etapi svoje karijere. Drugi dio velike svjetske turneje kreće u Francuskoj u listopadu, kada će i domaća publika u Areni Zagreb moći doživjeti ovaj audio-vizualni spektakl.

“Buntovnik iz Pule” izaći će na pozornicu s preko 20 članova orkestra koji će ga pratiti na violinama, bubnjevima, gitarama, udaraljkama i puhačkim instrumentima. Koncert “Rebel with a Cello” spoj je klasike, latino ritmova i filmske glazbe, upakiran u tri odvojena “čina” s bogatom listom od preko 20 pjesama,  koje će raznježiti, a zatim dići na noge i  rasplesati publiku u Areni Zagreb. Prvi koncert na turneji održan u Budimpešti, moći će se premijerno pogledati na HAUSEROVOM YouTube kanalu, u petak, 3. ožujka.

Vragolasti glazbeni romantičar u novi show uključio sve što su njegovi obožavatelji upoznali i zavoljeli kroz njegove dosadašnje nastupe, poput iznimno popularnih pjesama “Beach Party” i “Alone Together”. No HAUSEROVA debitantska solo turneja podiže njegov nastup na sasvim novu razinu, u kojoj spaja ritmičan retro zvuk s modernim svjetskim plesnim hitovima, a sve to upakirano je u nedavno objavljeni album “The Player”.

Naslanjajući se na uspjeh HAUSEROVOG albuma prvijenca “Classic” iz 2020. koji je bio broj jedan na Billboardovoj ljestvici klasičnih albuma, “The Player” je HAUSEROVO najinventivnije djelo do sada. U sastavljanju eklektičnog popisa pjesama na albumu – koji uključuje reinterpretacije; od Shakire do legendarnog kubanskog skladatelja Osvalda FarrésaHAUSER je iskoristio svoje gotovo enciklopedijsko znanje o povijesti latinske glazbe. Vatreni plesni hitovi poput “Livin’ la Vida Loca” Rickyja Martina, “Let’s Get Loud” Jennifer Lopez ili Shakirin “Waka Waka” rasplesat će Arenu Zagreb na vrhuncu koncerta, a prije toga opustiti je uz romantične latinske balade.

“Moja vizija je da prvi dio koncerta bude više klasičan, a onda će mi se za drugu polovicu pridružiti orkestar i puhačka sekcija i potaknut ćemo sve na ples. Ove pjesme voli toliki broj ljudi i uzbuđen sam što ih mogu podijeliti na način koji nitko prije nije čuo – jedva čekam proširiti njihovu radost, ljubav i energiju diljem svijeta.” – izjavio je HAUSER prije početka turneje.

HAUSEROV uspjeh doseže dalje od milijuna njegovih pratitelja na YouTubeu, Facebooku i Instagramu, s međunarodnom bazom posvećenih obožavatelja koja nastavlja rasti. S milijardama audio streamova i video pregleda na društvenim mrežama, ovaj hrvatski violončelist je fenomen koji povezuje virtuoznost s čistom strašću. Za HAUSEROVE fanove, možda je to jednostavno njegova sposobnost da ujedini generacije ljubitelja muzike.

Za ovaj koncert u organizaciji Charm Musica, ulaznice se mogu kupiti putem Eventim sistema i na fizičkim prodajnim mjestima Eventima, te putem Entrio sistema i na fizičkim prodajnim mjestima Entria. Sva mjesta su sjedeća, a u prodaji su i VIP i Meet and Greet paketi, koji uključuju mnoštvo pogodnosti.

Foto: Krisztian Bodis