Najavljena metalCHUGa u Močvari uz E.N.D., Negative Slug i Arises
22. ožujka 2023.
Music Box (10917 Članci)
Podijeli

Najavljena metalCHUGa u Močvari uz E.N.D., Negative Slug i Arises

U subotu, 25. ožujka u Močvari će se održati zadarska metal fešta na kojoj će nastupiti E.N.D. i Arises uz podršku zagrebačkog sastava Negative Slug.

Poznati i kao Evil Never Dies, E.N.D. je jedan od najstarijih aktivnih metal bendova iz Hrvatske, osnovan 1996. godine u Zadru. Počeli su kao hardcore bend pod velikim utjecajem agresivnih zvukova Sick of it Alla i Hatebreeda, a ovaj trio danas štuje kompleksan groove, zademfane tonove i nabrijane riffove, zapakirane u njihovu prepoznatljivu mješavinu thrash, death metala i HC punka. Za sve ljubitelje Meshuggah, Napalm Death, Whitechapel i Sylosis. Ova godina obilježava 10 godina od izlaska albuma “Illustrating Evil” za koji ide reizdanje pod nazivom “Re-illustrating Evil”. Remiksana i remasterirana verzija ide ubrzo van, a vjerujemo kako ćemo, uz ostale hitove, uživo doživjeti sve ljepote ovog albuma.

Negative Slug je jedan od daleko najaktivnijih lokalnih bendova u žanru, s nekolicinom europskih ukazanja. Uvjerljivi, glasni, masni, groovey, brzi, spori… ma sve!

Arises ima sada već uigranu “novu” postavu benda i u pitanju je jedna od aktivnijih skupina ljudi unazad koju godinu na lokalnoj sceni. Nema gdje ih nismo mogli vidjeti najavljene, a recenzije tih istih koncerata su uvijek bile pune pohvala. Od energije koju bend uživo ima do uvjerljive svirke, Arises se pokazao kako nema namjeru ubrzo stati sa svojim pothvatima, a tko bi to uopće i htio? Nedavno su izbacili hvaljeni EP “Sessions under a pale sun”, a ukombinirano sa starim numerama možemo očekivati još jednu svirku na nivou.

Koncert je na rasporedu u subotu, 25. ožujka, vrata se otvaraju u 20 sati, a upad je 8 eura na ulazu u klub.