Agro/etno/turbo/rock atrakcija “Đutko“ ima novi album
24. ožujka 2023.
Boris Abramović (251 Članci)
Podijeli

Agro/etno/turbo/rock atrakcija “Đutko“ ima novi album

Nakon vlastite reinkarnacije i uspješnih obračuna sa strahovima, izazovima, dilemama i čežnjom, Tomislav Đudarić poznatiji kao Đutko pronašao se na pravom mjestu u pravo vrijeme.

Tamo gdje se nalaze dobro raspoloženje, zabava i autentičnost, Đutko i njegov prateći bend Plodovi Zemlje proveli su vrijeme i ovjekovječili zbirku novih pjesama, album pod nazivom “Šišaj majstore!”. Nakon debitantskog albuma “Slušaj mala!”, na kojem Đudarić uspijeva podčiniti vlastite demone kanalizirajući ih kroz određenu mirniju glazbenu formu, drugi studijski album definitivno odmiče tom zvuku i takvoj zvučnoj estetici, pa tako djeluje sirovije, oštrije i glasnije, kao neka vrsta narodskog karnevala koji mirnim nedjeljnim poslijepodnevnom prolazi kroz grad. Festival je to koji će nakon kapljice ili dvije probuditi duh fašnika te u pojedincu stvoriti pobudu da krene u akciju glavom bez obzira, ne osvrćući se na ono što je bilo.

Kako to Đutko sam navodi, njegove inačice agro, etno i turbo novim se albumom mogu predmetnuti pojmu rock glazba, dok se u tekstualnom pogledu Đudarić ovaj put obračunava s motivacijom za djelovanje i rješavanje stvari, prihvaćanjem, suosjećanjem prema bliskim ljudima te združivanjem naroda plešući sinkronizirano u krug.

Uz standardnu ekipu Plodova zemlje, u kojoj su osim Tomislava Đudarića još i Irma Bulaja, Laura Tandarić, Borna Jambrošić i Vlado Remeš, na albumu su se kao gosti pojavili i Alejuandro Buendija (Saša Antić), Klara Dolenčić, Sara Velić Horvat, Ana Kovačić, Leo Beslać, Marin Tandara i Marko First, a album je snimljen i miksan u studiju Schnell rock uz pomoć snimatelja Josipa Kepe.

Dok je Đutka i Plodova zemlje poljoprivreda ove zemlje ima budućnost.