Metallica plasirala 12. studijski album – “72 Seasons”
15. travnja 2023.
Music Box (10959 Članci)
Podijeli

Metallica plasirala 12. studijski album – “72 Seasons”

Uskoro kreće i „M72“ svjetska turneja u sklopu koje će bend u svakom gradu nastupiti dvije večeri za redom.

Nakon nekoliko otkrivenih singlova i niza objava na društvenim mrežama koje su prethodile plasiranju izdanja, Metallica napokon predstavlja svoj 12. studijski album, „72 Seasons“! Izdanje opisano kao cjelovečernja zbirka novog materijala koji stiže nakon izdanja „Hardwired…To Self-Destruct“ iz 2016. godine donosi 12 pjesama sveukupnog trajanja više od 77 minuta.

Već sada iznimno hvaljeno izdanje Classic Rock Magazine opisao je kao „veliki uspjeh“, Uncut pak smatra kako je Metallica ovim izdanjem pronašla „vječno iskupljenje“, dok se sve recenzije prikladno mogu sažeti zaključkom The Arts Deska koji jednostavno navodi da „Metallica nastavlja isporučivati“. 

Navodi svjetskih medija ujedno su potvrda bendu da su uspjeli u namjeri da se, prema riječima frontmana Jamesa Hetfielda, osvrnu na svoje početke – i to ne samo karijerne, nego i životne:

„72 sezone. Prvih 18 godina naših života formiraju naše pravo ili lažno ja. Koncept onoga što su nam roditelji rekli od tome ‘tko smo’. Mogućnosti prepiranja oko toga kakva je naša osobnost. Smatram da je najzanimljiviji dio cijele priče kontinuirano proučavanje tih temeljnih uvjerenja i načina na koji ona utječu na našu percepciju današnjeg svijeta. Velik dio našeg iskustva u odrasloj dobi rekonstrukcija je ili reakcija na proživljeno u djetinjstvu. Ili smo zatvorenici djetinjstva ili se oslobađamo tih okova. To nosimo sa sobom.“

Glazbenu produkciju potpisuje Greg Fidelman zajedno s Hetfieldom i Ulrichom, a uz CD, LP i digitalno izdanje, dostupan je i u posebnoj seriji na crnom vinilu te ograničenim kolekcionarskim varijantama.

„72 Seasons“ – Popis pjesama:

72 Seasons
Shadows Follow
Screaming Suicide
Sleepwalk My Life Away
You Must Burn!
Lux Æterna
Crown of Barbed Wire
Chasing Light
If Darkness Had a Son
Too Far Gone?
Room of Mirrors
Inamorata

Uz ranije predstavljene „Lux Æterna“, „Screaming Suicide”, „If Darkness Had A Son“ te naslovnu „72 Seasons“ metal velikani su kao najnoviji singl s popisa pjesama odlučili izdvojiti „Too Far Gone?“.

Foto: Tim Saccenti