Klinika Denisa Kataneca objavila novi album “Kao Zao Kor”
23. travnja 2023.
Music Box (10948 Članci)
Podijeli

Klinika Denisa Kataneca objavila novi album “Kao Zao Kor”

Dvije godine mukotrpnog rada i guštanja u stvaranju novih pjesama rezultiralo je albumom “Kao Zao Kor”.

Denis Katanec je zakopao duboko u sebe i iscrpio posljednju trunčicu emocije i snage koju je imao. Isto vrijedi i za ostale članove benda koji su u potpunosti dali sve u ovaj album i ostavili veliki dio sebe i značajan potpis u njemu. Sve je to rezultiralo s 11 odličnih pjesama, a najavili su ga singlovi „Vampiri“ i „Srećko iu Zemlje Trećeg svijeta“.
„Kao Zao Kor“ je divan skup beznadežnih pjesama koje prožima neopisiva “lakoća” postojanja, pražnjenje i punjenje srca svakim udisajem kroz Denisove riječi i zamamne melodije benda.

„Kao Zao Kor razara i miluje u isto vrijeme, donosi val za valom melankolije, sreće, kaotičnosti, tuge, prljanja, pa čišćenja, odbacivanja, pa prihvaćanja sebe“, kaže Denis Katanec.

Albumu je i veliki doprinos dao Dimitrij Petrović koji je ostvario maestralan zvuk i atmosferu albuma, savršeno iščitavajući samu bit i srž pjesama i pokazujući da je cijelo ovo vrijeme bio kao jedan s bendom. Dimitrij je zaslužan za snimanje, miks i master albuma, a Anja Tkalec je bila asistentica pri snimanju. “Kao Zao Kor” je snimljen u studiju Radost. Za naslovnicu su zaslužne Marina Uzelac (fotografija), Martina Petric (cover dizajn) i Svetlana Gutić (kostimi), a uslikan je u Kumrovcu u Titovom Spomen domu.

Foto: Marina Uzelac