Otkriven prvi trailer filma “Gran Turismo” snimanog po istinitom događaju
6. svibnja 2023.
Music Box (11017 Članci)
Podijeli

Otkriven prvi trailer filma “Gran Turismo” snimanog po istinitom događaju

U sva kina u kolovozu stiže akcijska sportska drama koja na velike ekrane donosi istinitu priču Janna Mardenborougha, gamera i obožavatelja serijala Gran Turismo.

Ovaj mladić je 2011. godine među 90 tisuća igrača osvojio natjecanje GT Academy koje je započelo njegovu profesionalnu vozačku karijeru sa samo 20 godina. Jannova fenomenalna životna priča govori o neočekivanoj prilici, napornom radu i ostvarenju dječačkih snova.

Trailer filma pokazuje Jannov težak put do uspjeha i slave, a uz to ne štedi i na napetim, spektakularnim vožnjama. Jann Mardenborough (Archie Madekwe) je tinejdžer koji većinu slobodnog vremena provodi uz Gran Turismo igru, unatoč prigovorima svojih roditelja. No, kad dođe prilika za natjecanje koje održava GT Academy, Jann će dobiti priliku svoje gaming iskustvo iskoristiti za osvajanje glavne nagrade – ulazak u vode profesionalnih utrka!

Redatelj ove sportske akcijske drame je Neil Blomkamp, nominiran za Oscara i poznatog po spektaklima District 9, Elysium i Chappie. Na scenarističkoj adaptaciji istinite priče radili su Jason Hall (nominiran za Oscara za film American Sniper) i Zach Baylin (nominiran za Oscara za film King Richard; Creed III). Uz Archie Madekwea (serija See, film Midsommar) i Geri Halliwell Horner (članica planetarno popularne grupe Spice Girls), glumačku postavu predvode David Harbour (serija Stranger Things, filmovi Equalizer, Suicide Squad) i Orlando Bloom (Troja, serijal Pirati s Kariba, trilogije Gospodar prstenova i Hobit, serija Carnival Row).

U sva kina ovog kolovoza stiže Gran Turismo film, koji je prva ekranizacija istoimenog serijala igara i najprodavanije PlayStation franšize gaming svijeta. A nesvakidašnji dodatak filmskoj ekipi je i stvarni Jann Mardenborough koji je na filmu radio kao službeni stunt driver Archieju Madekweu tako da možemo očekivati napete, žestoke i spektakularne vožnje, ali i iskrenu, prirodnu, ljudsku priču o tinejdžeru koji je ostvario svoje dječačke snove.