Turisti u suradnji s Firčijem iz EKV-a snimili “Požar u srcu”
11. svibnja 2023.
Music Box (11091 Članci)
Podijeli

Turisti u suradnji s Firčijem iz EKV-a snimili “Požar u srcu”

“Požar u srcu” novi je singl riječkih Turista čiji nastanak je inspiriran čitanjem scenarija za “Nek nam ljubav kaže sve o nama”, kratki film Kristine Barišić, također i redateljice spota.

Vava je potpisnik pratećeg soundtracka njezinog kratkometražnog filmskog uratka koji će svjetlo dana ugledati na jednom od sljedećih festivala. Kao veliki poklonici rada grupe EKV, pri nedavnom beogradskom susretu s bubnjarom Firčijem (Ivan Fece), Iva (Močibob) i Vava (Simcich) pitali su ga za moguću suradnju na pjesmi. Spomenuo je kako je s radom Turista djelomično upoznat (jedna od poznatih mu jedinstvena je verzija EKV-a “Radostan dan”), a nedugo potom posjetio lokalni Do re mi studio u kojem je snimio bubnjarske dionice. Ostatak vokalnih i instrumentalnih dionica, snimljen je s producentom Matejom Zecom u studiju GiS.

Stihovi “Ne znam mogu li još dugo stajati poput kipa / S golubom na ramenu nepomično čekati / Tvoju ruku da me odvede od gomile koja me gnječi / Ne znam mogu li još” govore o dvojbama, previranjima i teškim osjećajima koje prolazi protagonistica pjesme. “Požar u srcu” opisuje unutarnje borbe koje mnogi osjećaju suočeni sa složenim emocijama, posebno u ljubavnoj vezi. Osjećaji su često proturječni i teško je donijeti odluku o tome što učiniti, ali u konačnici, pjesma poziva na hrabrost jer isplati se, zbog ljubavi.

U videu “Požar u srcu” ulogu je preuzela Nina Grujičić, a o njegovom nastanku autorica kaže: ”Spot za singl ‘Požar u srcu’ inspirirale su sve žene oko mene, koje su u isti tren i snažne i krhke, voljene i ne voljene, ali uvijek slobodne i svoje. Stalno na putu, neznajući kada će primijetiti novi požar u srcu, a da ga ne ugase.”

Turisti su se još jednom pokazali kao vrlo kreativni i inspirativni glazbenici čije pjesme nude posebnu rock formu, a “Požar u srcu” spreman je proširiti se radijskim eterom.

Foto: privatna arhiva