Kantautorica Gordana Marković otkrila “Prazan list”, još jedan singl s novog albuma
12. svibnja 2023.
Music Box (10920 Članci)
Podijeli

Kantautorica Gordana Marković otkrila “Prazan list”, još jedan singl s novog albuma

Nakon što je nedavno pjesmom „Niti“ najavila izlazak novog albuma, Gordana Marković uz prateći video spot predstavlja još jedan singl!

„Prazan list“ druga je u nizu pjesama s nadolazećeg albuma kojom glazbenica nastavlja razvijati svoj prepoznatljivi kantautorski potpis.

“Mislim da je ‘Prazan list’ nešto drugačijeg tona, odnosno, nije toliko melankolična. Sam tekst nije toliko nostalgičan; puno je odlučniji, ali i dalje ima taj mali moment koji se provlači kroz sve moje pjesme. To je valjda dio mog autorskog potpisa i nekako više niti ne bježim od toga,” kaže Gordana Marković koja, kao i u slučaju prethodnog singla „Niti“, uz stihove potpisuje i glazbu.

Gordana ističe kako je uživala u opuštenoj atmosferi snimanja pjesme, ali i rada na samom albumu. Uzimanjem kreativne stanke koja je uslijedila prirodno nakon izlaska njezinog hvaljenog izdanja „Obrisi“, oslobodio se prostor za razvijanje novih ideja. Dugogodišnji suradnik Tomislav Šušak koji je ujedno i  glazbeni producent nadolazećeg studijskog izdanja potpisuje aranžman pjesme, dok je Jerko Jurin pridonio finalnom zvuku. Dakle, i dalje smo tim od tri osobe, a kako je Tomislav rekao, iako je minimalan broj ljudi, aranžmani su sve samo ne minimalni. Najveće je zadovoljstvo ipak trenutak u kojem pjesme ugledaju svjetlo dana, pojašnjava Gordana.

Atmosferu pjesme prati videospot čiju režiju i produkciju, uz Gordanu, potpisuje Josip Ninković, suradnik s kojim je već snimila nekoliko spotovaU ovom, kaže Gordana, leži i čar snimanja: s obzirom na to da su surađivali u više navrata,mogli su se prepustiti i uživati u kreativi te dozvoliti idejama da se spontano realiziraju.

“Kada Gordana Marković zove za snimanje glazbenog spota, odmah znam da će to biti art shema u kojoj ćemo i ona i ja kao snimatelj moći osloboditi svoju kreativu i bez robovanja standardima snimiti ono što nam je u tom trenutku ‘po guštu’. Tako je bilo i na snimanju ovog spota: umjesto neke fabule u vremenu i prostoru, predstavljamo emociju zarobljenu unutar jednog starog TV-a”, otkriva Josip Ninković o idejama iza vizualnih rješenja u spotu.

„Prazan list“ je drugi singl koji otkriva ton nadolazećeg osobnog studijskog izdanja kantautorice. Kao i u dosadašnjem radu, sve ideje inicijalno su nastale uz gitaru i klavir, no za razliku od prethodnog izdanja s nekoliko pjesama drugih autora, ovoga puta svu glazbu i tekstove potpisuje sama Gordana. Novi album očekuje se nešto kasnije ove godine.

Foto: Josip Ninković