Ed Sheeran otvara srce i dušu na novom albumu “-” (Subtract)
14. svibnja 2023.
Music Box (10959 Članci)
Podijeli

Ed Sheeran otvara srce i dušu na novom albumu “-” (Subtract)

Ed Sheeran je objavio peti studijski album te posljednji album svoje matematičke ere, “-” (Subtract).

Matematičku eru započeo je prvijencem “+” (Plus) te nastavio uspješnicama “x“ (Multiply), “÷” (Divide) i “=” (Equals). Osim albuma nazvanih prema matematičkim simbolima, objavio je i kompilaciju “No.6 Collaborations Project”.

Album “-” (Subtract) inspiriran je tragičnim događajima iz privatnog života glazbene zvijezde. U samo mjesec dana, njegovoj trudnoj ženi dijagnosticiran je tumor, njegov najbolji prijatelj Jamal Edwards iznenadno je preminuo te je prolazio javnu pravnu borbu za svoj kantautorski integritet i karijeru. Usprkos nedaćama, njegova snažna želja za stvaranjem glazbe temeljene na njegovoj neizmjernoj ljubavi prema pjevanju i kantautorstvu ostala je nepromijenjena.

“-” (Subtract) isporučuje najdublje, najiskrenije te najranjivije tekstove Sheeranove karijere kao rezultat njegovog pomicanja granica kantautorstva, a istaknuo je da je ovo prvi album kojeg ne radi s ciljem da se svidi njegovim obožavateljima, nego da vjerno prenese događaje i osjećaje njegovog odraslog života.

“Pisanje pjesama je moja terapija. Pomaže mi da shvatim svoje osjećaje. U nešto više od tjedan dana, zamijenio sam desetljeće rada svojim najdubljim i najmračnijim mislima.”

Na albumu se nalazi ukupno 14 pjesama, od kojih je Ed već objavio singlove “Eyes Closed” i “Boat”, oduševljavajući svoje obožavatelje. Singlove prate i pripadni spotovi koji su već prikupili desetke milijuna pregleda te pohvale obožavatelja i kritičara. Singl “Eyes Closed” trenutno se nalazi i na vrtoglavo visokoj drugoj poziciji na ARC Hrvatska, dokazujući iznova da je Ed Sheeran uistinu miljenik hrvatskog radijskog etera.

Popis pjesama s albuma “-” (Subtract), nastalih u suradnji s Aaronom Dessnerom:

1. Boat
2. Salt Water
3. Eyes Closed
4. Life Goes On
5. Dusty
6. End Of Youth
7. Colourblind
8. Curtains
9. Borderline
10. Spark
11. Vega
12. SycamoreUsusret novom albumu, Sheeran je objavio i dokumentarac o svom životu “Ed Sheeran: The Sum of It All”, dostupan na Disney+ streaming platformi. U dokumentarcu otkriva proces nastanka novog albuma, svojih hitova koji su zauzeli vrh svijeta glazbe, ali i svoju životnu priču – kako je od neobičnog mucavog dječaka došao do svjetske slave, postajući jedna od najvećih i najhvaljenijih glazbenika današnjice. Album “-” nepobitno potvrđuje Sheeranov status kao jednog od najboljih kantautora svoje generacije. Kao umjetnik, on pjesmom prenosi iskustva te emocije iz privatnog života kako bi obožavateljima ponudio utjehu, razumijevanje i nadu.Foto: Annie Leibovitz