José James, glazbenik koji je pomakao granice jazza, dolazi u Šibenik
14. svibnja 2023.
Music Box (10960 Članci)
Podijeli

José James, glazbenik koji je pomakao granice jazza, dolazi u Šibenik

José James, jazz pjevač hip-hop generacije, talentirani američki glazbenik poznat po svom moćnom baritonu i zvijezda koja je pomakla granice jazza, nastupa na šibenskoj Tvrđavi sv. Mihovila 9. srpnja!

Prvi je to dolazak nagrađivanog umjetnika u Hrvatsku, a Šibenik je jedan od rijetkih europskih gradova u kojima će James ovo ljeto nastupiti. José James publici će predstaviti svoj najnoviji projekt On & On Jose James Sings Erykah Badu, ali i izvesti neke poznate stvari velikog Billa Withersa što će dodatno pridonijeti opuštenoj ljetnoj atmosferi na Tvrđavi sv. Mihovila. James se tako pridružuje dosad najavljenim imenima – Emeli Sandé, Sigur Rós i Bonobo, koji na jednoj od najljepših hrvatskih pozornica nastupaju ovog ljeta u sklopu desete jubilarne koncertne sezone!

James je poznat po svom moćnom baritonu kojeg je svijetu predstavio kroz niz zanimljivih projekata koji su zamaglili granice između tradicionalnog i suvremenog jazza, soula, funka, housea, rocka i mnogih drugih žanrova. Njegovi glazbeni uzori su John Coltrane, Marvin Gaye i Billie Holiday, dok se na albumima itekako vidi utjecaj ikona soula i jazza poput Terryja Calliera i Gila Scotta-Herona.

Ovaj umjetnik iza sebe ima 11 albuma, redom nahvaljenih od kritike koji su mu priuštili prestižne nagrade – Edison i L’Académie du Jazz Grand Prix. Surađivao je s mnogim istaknutim umjetnicima kao što su Flying Lotus, Robert Glasper, Lalah Hathaway, Ledisi, Aloe Blacc i Jason Moran, a nastupao je u svjetski poznatim koncertnim prostorima kao što su The Kennedy Center, Hollywood Bowl, Ancienne Belgique i Billboard Live Tokyo!

Posljednjim albumom On & On, objavljenim ove godine, James je odao počast američkoj R&B, soul i hip hop pjevačici i skladateljici Erykah Badu. Interpretirajući njezinih sedam pjesama tijekom 43 minute albuma, José James ostaje vjeran originalima, ali i sebi i svom umjetničkom identitetu. Upravo taj album bit će u fokusu njegovog nastupa u Šibeniku, a na pozornici Tvrđave sv. Mihovila pridružit će mu se BIGYUKI na klavijaturama, Yves Fernandez na basu i Jharis Yokley na bubnjevima.

Prvi set ulaznica dostupan je po cijeni od 35 €, a nakon toga cijena ulaznice iznosit će 40 €. Ulaznice su u prodaji u sustavu Eventim i u City pointu Tvrđave kulture Šibenik. Članovi Kluba prijatelja šibenskih tvrđava ostvaruju popust od 10% na ulaznice kupljene u City pointu Tvrđave kulture Šibenik.