Glazbenica i autorica Mirna Škrgatić objavila novi singl i spot “Odlazi!”
16. svibnja 2023.
Music Box (10946 Članci)
Podijeli

Glazbenica i autorica Mirna Škrgatić objavila novi singl i spot “Odlazi!”

Suradnja s producentom Tomislavom Franjom Šuškom započeta na prethodnom singlu “Ostani tu”, nastavlja se i na ovom.

Nakon dva studijska albuma “Snovi” (2019.) i “Posljednji trend” (2021.) koji je snimljen u produkciji Marka Mrakovčića, Mirna se odlučila na promjenu zvuka, a rezultat su upravo ova dva singla koji će biti dijelom njenog novog studijskog albuma. Pjesmu “Odlazi!” prati zanimljiv spot redateljice Andreje Mulder koja je scenarij osmislila zajedno s Mirnom. Videospot temu pjesme obrađuje kroz prizmu satire i groteske, čak s izvjesnom dozom autoironije s obzirom da je pjesma “Odlazi!” bila uvrštena među rezervne pjesme za Doru.

Spot također obuhvaća neki širi društveni kontekst i referira se na recentne događaje s gradskih trgova koji zorno svjedoče o prisutnosti nazadnih, patrijarhalnih ideja u našem društvu, kojima se možemo samo nasmijati. Pogotovo u takvom ozračju, ova pjesma osnažuje sve žene, poručuje im da budu svoje i hrabre te ju je Mirna napisala kao svojevrsnu himnu ženskog otpora Uvjerljivost su svakako pridonijeli glumci u spotu: Asim Ugljen, Dean Krivačić, Dino More, Miran Kurspahić i Sven Jakir. Uz njih, treba spomenuti i plesačice Teu Drožđek i Lanu Sirovinu, koja je osmislila i koreografiju u spotu.

A kakav će biti Mirnin treći studijski album?
“U odnosu na prošla dva albuma, ovaj će imati žešći rock zvuk, ali i plesni ritam u većini pjesama. Kako glazbu stvaram po svom unutarnjem osjećaju, tako me inspiracija na ovom albumu odvela više u smjeru new wavea i 80-ih, za razliku od prethodnog albuma gdje sam inspiraciju crpila iz pop/rock zvuka 60-ih i 70-ih. Suradnja s producentom Tomislavom Šuškom donijela je pomalo nostalgičan, ali svakako moderan zvuk mojim novim pjesmama”dodala je Mirna.