Flogging Molly vraćaju se u Tvornicu kulture
29. svibnja 2023.
Music Box (10920 Članci)
Podijeli

Flogging Molly vraćaju se u Tvornicu kulture

Vraćaju nam se ljubimci domaće publike, američko-irski sastav Flogging Molly! Još jedan, njihov standardno energijom nabijen fantastični nastup, očekuje nas u petak, 9.6., u sklopu turneje kojom promoviraju svoj posljednji album „Anthem“.

Osnovani 1995. u Los Angelesu, vođeni frontmenom Dave Kingom, Flogging Molly broje sedam članova banda, a ovo će im biti deveti nastup u Hrvatskoj, uključujući nastupe na festivalima i solo koncerte. Njihov bučni punk rock inspiriran tradicionalnom irskom glazbom uz dodatak keltskih instrumenata donio im je pečat originalnosti na koju se brzo navukla publika diljem svijeta. No, ispod veselih i ludo zabavnih melodija oduvijek su izvirali moćni, uvjerljivi socijalno i politički osviješteni tekstovi o pobuni i potrebi za promjenom kakva ih povezuje s kultnim Poguesima i Clashom.

Kao predgrupa dolaze Pet Needs iz Essexa koji iza sebe imaju dva studijska albuma, “Fractured Party Music” i “Primetime Entertainment”, od kojih je zadnji (iz 2022.) producirao Frank Turner.

Ulaznice su u prodaji po cijeni od 26 eura isključivo u Dirty Old Shopu (Tratinska 18) i putem njihovog webshopa. Na ulazu će se ulaznice prodavati po cijeni od 30 eura.

Foto: Ivica Drusany