Britanska rock institucija The Cult uoči zagrebačkog koncerta predstavila novi videospot
30. svibnja 2023.
Music Box (10960 Članci)
Podijeli

Britanska rock institucija The Cult uoči zagrebačkog koncerta predstavila novi videospot

The Cult, britanska rock institucija, nedavno je predstavila novi videospot za pjesmu “Vendetta X”, a sjajan je to uvod u zagrebački koncert na stadionu Šalata u petak 30. lipnja 2023.

Treći sing s aktualnog albuma “Under The Midnight Sun”, “Vendetta X” još je jedan dokaz kreativne snage bend i pokazuje sjajan Astburyjev vokal u pjesmi koja uvodi u mističnost svijeta oko nas. Tema je to koja se proteže kroz novi album, a bend želi pobuditi iskonske osjećaje kod slušatelja, dok su na spotu radili s Juan Azulayem koji je poznat po suradnji s bendom Sigur Ros.

Nakon serije sjajnih nastupa po SAD-u, The Cult u Zagreb dolaze u sklopu velike turneje koja ih na krilima novog abuma “Under The Midnight Sun” vodi po Europi i UK. Šest godina nakon nastupa na krcatoj Šalati, legendarni bend dolazi na omiljeni gradski prostor na otvorenom i dalje predvođen osnivačima Ianom Astburyjem i Billyjem Duffyjem.

Kao jedan od najvećih hard rock bendova svih vremena The Cult su gradili povijest žanra i upisali se u glazbene enciklopedije sa singlovima poput “She Sells Sanctuary”, “Rain”, “Fire Woman”, “Sweet Soul Sister” ili “Lil’ Devil”, “Wild Flower”. Veliki open-air spektakl na Šalati bit će prilika za proći kroz četiri desetljeća karijere jednog od najboljih rock bendova.

Aktualni jedanaesti album potvrđuje da su The Cult kultno ime rocka, a mediji se slažu u tome. Metal Planet Music novi album naziva trijumfalnim dok Ghost Cult Mag kaže da njime bend potvrđuje da je vrhunski. Ultimate Classic Rock hvali osam pjesama i vječni fenomen Duffyjevih gitara i Astburyjevog baritona, Louder Sound kaže da se Cult vraća najboljoj verziji sebe, a Pop Matters da “Under The Midnight Sun” spada u ključne albume benda.

Ulaznice su dostupne po cijeni od 43 Eur, a na dan koncerta bit će 47 Eur. Službena prodajna mjesta su Dirty Old Shop, Rockmark, Dallas Music Shop Rijeka, te sva prodajna mjesta Eventima kao i www.eventim.hr.

Foto: Tim Cadiente