Antun IDEM (Porto Morto, JeboTon) objavio debi album “poyy”
31. svibnja 2023.
Music Box (10948 Članci)
Podijeli

Antun IDEM (Porto Morto, JeboTon) objavio debi album “poyy”

Antun Aleksa je kantautor, multinistrumentalni glazbenik, booker, menadžer, festivalski organizator, diskograf i dobri duh aktualne zagrebačke scene.

Poznat je po sviranju u sjajnim bendovima Porto Mortu, Trophy Jumpu i  JeboTon Ansamblu. U 2023. godini se odlučio za objavljivanje solo projekta pod nazivom IDEM te je s prva četiri  singla oduševio sve koji su ih čuli. Riječ je o pjesmama “ŠtetaŠtetaŠteta” , “Potopi Ovaj Brod”, “Par put godišnje” i „Žujice“.

Upravo je objavio debi album na kojem se nalazi deset pjesama ukupnog trajanja 25 minuta. Album je u potpunosti napisao i odsvirao sam Antun uz gostovanje Lea Beslača na klavijaturama na dvije pjesme. Miks i master potpisuje Dominik Kisić, a cover albuma i sve sjajne spotove Pavle Kocanjer.
Ove pjesme dozrijevale su nekoliko godina u tri različita stana u Zagrebu i jednoj kući na Zlarinu. Album “poyy” početak je IDEM ere.  Kružni bijeg koji vodi do početne pozicije. Pozdrav i odzdrav. IDEM je nastao u želji da napišem album pjesama koje su meni hitovi. Nadam se da će neke biti i vama. Posveta ide svim mojim najmilijim osobama, prekrasnom okruženju u kojem sam imao priliku odrastati i rasti kao osoba. Puno vam hvala. Puno ljubavi. poyy“, rekao je Antun.

Mudri Brk uvijek voli kada se poyyavi neki poyyedinac koji oduševi svojom glazbenom kreativnošću. Napisati deset hitova u dvadeset minuta zvuči jako poyyednostavljeno, ali zapravo kroz ironiju i prenošenje svakodnevnice u stilu “Clerksa” poyyašnjava i neke poyyedinosti o kojima se i ne priča previše u javnosti i koje je na prvo slušanje teško poyymiti. Jako smo sretni što smo dio ove glazbene priče i da budemo iskreni nemamo se za što poyyadati“, objasnio je Mudri Brk.

Album je objavljen u suradnji diskografskih kuća JeboTon, Mudri Brk i Nasty Cut Records. Trenutno je objavljen digitalno i na CD-u, a uskoro se očekuje i na kazetama i vinilu. Album na CD-u možete direktno kupiti od Antuna. U sklopu deset godina projekta Park sSessions IDEM akustični set možete ovaj tjedan uloviti redom u Puli, Rijeci, Zadru i Splitu, a tikom ljeta na festivalima kao što su Indirekt, Velvet, Ferragosto Jam...

IDEM će nastupiti i na ovogodišnjem Mudri Brk Festivalu. Masu dobar đir ove godine umjesto dva dana, publiku očekuje punih tjedan dana od 24. do 30. srpnja, a osim središnjeg glazbenog programa 28. i 29. srpnja u Ljetnom kinu Jelsa, kroz tjedan će biti i dodatni kulturni i zabavni program.

Ulaznice za Mudri Brk Festival po cijeni od 15 eura dostupne su putem sustava Core-event. Svi koji su propustili nabaviti dvodnevne ulaznice “Infišani”, sada mogu ispraviti nepravdu i nabaviti karte “Di je priša”.