Nina Romić i Rebel Star udružili svoje talente i osjećaje na pjesmi “Dobrodošla u mrak”
19. svibnja 2020.
Music Box (10568 Članci)
Podijeli

Nina Romić i Rebel Star udružili svoje talente i osjećaje na pjesmi “Dobrodošla u mrak”

Dvije možde i najbitnije osobe regionalne kantautorske scene posljednjeg desetljeća, Nina Romić i Milan Glavaški, udružile su svoje talente i osjćaje da vam predstave singl “Dobrodošla u mrak”. Pjesma je Ninin demo na koji je Milan dodao Rebel Star atmosferu i aranžman, a kompletna suradnja realizirana je tijekom izolacije.

Karizmatična Nina Romić već neko vreme radi na novim pjesmama koje će se pojaviti na petom studijskom albumu, dvije godine nakon zadnjeg albuma “Sloboda” (Aquairus, 2018), a evo kako objašnjava nastanak pjesme:

“‘Dobrodošla u mrak’ nastala je u jedno poslijepodne u samoći moje sobe. Naravno, izolacija je učinila da poteče tako brzo. Tema je nešto što me, vjerujem kao i ostale, jako intrigira u posljednje vrijeme, uranjanje u različite slojeve sebe. Ova cijela situacija je učinila da svi malo stanemo na loptu i natjerala nas da naučimo disati u svom tijelu. I tu se otvaraju mnogi prostori, većinom neočekivani. Neko sam vrijeme bila zaokupljena radom na novom albumu i pjesmama, par mjeseci prije svega ovoga s bendom sam radila na aranžmanima, a ova situacija je stavila pauzu na sve naše aktivnosti na probama. Sve što sam imala su bile snimke s probi s mobitela, pa sam odlučila i složiti mini sobni studio da mogu na taj način zabilježiti svaku ideju koja mi dođe, i one pjesme na kojima smo radili snimiti malo bolje. I slati mojim prijateljima u bendu.”

Što se inspiracije tiče Nina kaže sljedeće:

Ova pjesma je potaknuta rečenicom knjige koju sam čitala, i duboko rezonira s onime što i ja osjećam, a odnosi se na prihvaćanje svih svojih strana, i mraka i svjetlosti koje nosimo cijelo vrijeme u sebi, sve u cilju iskrenog i istinskog življenja života. Jako sam sretna što je Milan pokrenuo ovu suradnju, jer je jedan od najdražih mi i najposebnijih kantautora iz regije. Njegov bend Rebel Star me sa svakim novim albumom podsjeća koliko je lako biti iskren u onome što voliš, i da je moguće poslati tako prelijepe poruke ljudima kroz glazbu koju stvaraš. To me je uvjerio i ovaj album “Demoni” koji je izašao prije nekoliko nedelja, i mogu samo reći da sam počašćena i duboko zahvalna što je došlo do ove suradnje.

Neumorni Milan Glavaški je 15. travnja objavio peti Rebel Star album, “Demone” (Pop Depresija), nakon pet godina diskografske pauze. Kuriozitet je da je kompletan album potpuno sam napravio u svom kućnom studiju. Što se suradnje sa Ninom tiče, za njega nije bilo dileme:

Nina i ja se znamo dugo i više puta smo razmijenili komentare kako glazbom jedno drugo inspiriramo. Bilo je planova da zajedno nešto otpjevamo na koncertima, ali se nisu ostvarili. Nina me je pozvala da sudjelujem na online koncertu u sklopu “Začarane Močvare” i u to vrijeme sam čuo demo snimku “Dobrodošla u mrak” i tražio da mi pošalje snimku glasa bez ikakvih promijena jer je demo sjajno otpjevala. I tako, samo na glas sam naknadno dodao Rebel Star. Odlučio sam da zvuk bude vjeran rock himnama iz kasnih šezdesetih, više ljudi je komentiralo da podseća na Jefferson Airplane. Uz to sam pjesmu podijelio na tri cjeline da je razbijem i razvijem. Bilo mi je super da radim na tuđem materijalu kao producent i nadam se da ćemo Nina i ja ovo izvesti uživo. Glasno!

Foto: Vladimira Spindler