I mi imamo svoj “Flowers” – poslušajte akustični prvijenac sjajnih Antonija i Nine Perine
31. svibnja 2023.
Music Box (11091 Članci)
Podijeli

I mi imamo svoj “Flowers” – poslušajte akustični prvijenac sjajnih Antonija i Nine Perine

Osim što su brat i sestra, ujedno su i glazbeni virtuozi koji svakim nastupom oduševe publiku – Antonio David Perina i Nina Lucia Perina predstavljaju akustični prvijenac “Flowers”.

 Pjesma koju imate priliku čuti je live izvedba autorske pjesme Antonija Perine koji je napisao tekst i glazbu, dok su aranžman radili zajedno tijekom same izvedbe, što pjesmu čini zaista posebnom. Odličan mladi duo Antonio i Nina Perina su talentirani glazbenici koji su se udružili kako bi svoju glazbu podijelili s publikom diljem svijeta. Nina Lucia Perina je virtuozna violončelistica s dugogodišnjim iskustvom u glazbi, dok Antonio David Perina kao gitarist, aranžer, pjevač i producent donosi svoju jedinstvenu energiju i stil u glazbeni izričaj.

Oboje su stekli priznanje u Hrvatskoj i inozemstvu zahvaljujući svojim izvedbama i autorskom radu, a sada se predstavljaju kao duo, nudeći jedinstveni i originalni spoj popularne i klasične glazbe u nestandardnom izričaju. Nakon gostovanja u emisiji “Dobro jutro, Hrvatska” stekli su popularnost pa je video s gostovanja u svega nekoliko tjedana skupio više od 30 000 pregleda.   

Antonio David Perina je surađivao s mnogim poznatim imenima na hrvatskoj sceni poput Matije Cveka i Marka Kutlića, kao i s eminentnim inozemnim glazbenicima kao što je bubnjar Dylan Wissing. Antonijeve autorske pjesme su nominirane za regionalnu nagradu “MAC – Music awards ceremony” 2020. te 2023. godine, a ujedno je pobjednik nacionalnog Imagine festivala te je predstavljao Hrvatsku izvodeći svoj autorski rad u sklopu internacionalnog Imagine festivala u Maastrichtu.

Vrlo talentirani glazbenik također sklada za dokumentarne i igrane filmove, TV emisije i serije. Od poznatijih djela valja istkanuti glazbu za film “Od toga dana” koji je uvršten u kurikulum za osnovne i srednje škole u Hrvatskoj. Magistrirao je Filmsku i televizijsku režiju i produkciju te odnedavno predaje kolegij ‘Glazba i zvuk na filmu i televiziji’ na diplomskom studiju na Sveučilištu VERN”. 

Nina Lucia Perina je mlada violončelistica iz Zagreba. Studira na Muzičkoj akademiji Sveučilišta u Zagrebu u klasi prof. Monike Leskovar. Zahvaljujući donaciji za izvrsnost Zaklade Adris svira na majstorskom violončelu Johanna Wagnera.

Nina je sa svojih 16 godina upisala akademiju, a u devetnaestoj godini već se može pohvaliti značajnim uspjesima u glazbenoj karijeri. 2015. godine održala je svoj prvi samostalni koncert, a nagrađena je prvom nagradom na Hrvatskom državnom natjecanju učenika i studenata glazbe i plesa 2016. i 2018. godine. Također je osvojila drugu nagradu na međunarodnom natjecanju “Antonio Janigro 2022., prvu nagradu “Daleki akordi” 2015., 2017. i 2019. godine, te na međunarodnom natjecanju “Rudolf Matz” 2016., 2018., 2019., 2021. i 2023. godine. 

Nina se usavršavala na majstorskim tečajevima kod eminentnih profesora poput Dobrile Berković-Magdalenić, Nikole Ruževića, Gala Faganela, Mihovila Karuze, Fanny Nemeth-Weiss, Milana Hudnika, Gustava Tavaresa, Jakoba Spahna, Borisa Andrianova, Jensa Petera Maintza i Eldara Saparayeva.