Bare nije budućnost domaće rock glazbe, nego bendovi Supervala!
13. lipnja 2023.
Boris Abramović (281 Članci)
Podijeli

Bare nije budućnost domaće rock glazbe, nego bendovi Supervala!

Novo izdanje Superval festivala čeka nas u petak i subotu 16. i 17. lipnja 2023. godine.

I ovaj put Superval festival održat će se u Vintage Industrial Baru koji je prepoznao potencijal ovog festivala i koji je već nekoliko puta pružio priliku mladosti rock glazbe u Hrvatskoj. Puno smo puta već do sada pisali o projektu Superval, ali nije naodmet ponoviti, fantastičan je to projekt koji pruža priliku mladim rock bendovima iz cijele Hrvatske da kroz ovu platformu prezentiraju svoj rad i djelovanje, a nekim od bendova Superval je doslovno prvo pojavljivanje pred publikom.

Superval potiče međusobno povezivanje, razmjenu iskustva, stvaranje i slušanje glazbe te omogućava djeci i generalno mladima da izvode glazbu u profesionalnim uvjetima i osjete iskrenu koncertnu emociju pred njima poznatom i nepoznatom publikom.Prošle godine omogućio je ponajboljim bendovima ekskluzivan nastup na Jarunu na našem najvećem festivalu, INmusic festivalu, ali pošto INmusica ove godine nema, vodstvo Supervala proširilo je festival drugim zanimljivim sadržajima. Edukativne radionice održat će se u petak i subotu prije glavnog glazbenog programa u Vintage Industrial Baru.

IZVJEŠĆE/FOTO: Dvodnevni vrhunac fantastičnog projekta Superval

INTRO – RADIONICA O AUTORSKOM PRAVU Predstavnici HDS ZAMP-a 

Edukativna radionica INTRO stručne službe ZAMP Hrvatskog društva skladatelja praktičnim primjerima, ‘od sobe do stagea’, prati razvoj i karijeru mladog autora ili autorskog benda: od prvih probi u garaži do velikih pozornica i ugovora s diskografskim kućama, publisherima itd. Posebna je pozornost posvećena upoznavanju sustava kolektivne zaštite autorskih prava s kojim se glazbenik susreće u svim fazama svog djelovanja. Na radionici će se moći doznati kako se ostvaruje zarada od televizijskih i radijskih emitiranja pjesama, što su točno „mala“, „mehanička“ i „sync“ prava, kako se postaviti prilikom pregovaranja s izdavačem, što je sa zaradom od glazbe na digitalnom servisima i čuti za različite izazove s kojima se susreću glazbenici u Hrvatskoj.

KAKO ORGANIZIRATI TURNEJU – Sara Ercegović 

Ako ste strastveni glazbenik i želite krenuti na put s vašim bendom, pridružite nam se u istraživanju planiranja turneja. Od ugovaranja nastupa, definiranja lokacija, upravljanja logistikom i budžetima samo su neke od tema koje ćemo dotaknuti, a sve kako biste priuštili nezaboravno iskustvo vašim  fanovima i onima koji će to tek postati.

GLAZBENI PR – Đurđica Sarjanović i Ružica Popović

Zašto je važno predstaviti vaš singl/album javnosti? Kako se to radi, koja je razlika medija, kako iskoristiti društvene mreže te zašto je važno kreirati sliku u javnosti o svom bendu saznajte na ovoj radionici.

DISKOGRAFSKI UGOVORI I SRODNA PRAVA – Frane Tomašić 

Glazbeni svijet je mjesto gdje se spajaju kreativnost i uspješno poslovanje. Kako diskografi pregovaraju i koje vrste ugovora nude, mogućnosti pregovora mladog izvođača s diskografima, kao i krčenje šume isprepletenih autorskih i srodnih prava će biti tema ovog predavanja. Nadamo se da ćemo ovim približiti vašu ulogu u uspostavljanju pravednih i održivih poslovnih odnosa u glazbenoj industriji.

DIGITALNA DISTRIBUCIJA – Mirko Burazer

Digitalna distribucija predstavlja jedan od najsuvremenijih načina plasiranja sadržaja putem interneta. Uzela je maha kada je u pitanju glazbena industrija, budući da zahvaljujući digitalnoj distribuciji, izvođači i kreatori sadržaja na vrlo jednostavan način mogu doći do šire publike. Na koji način koristiti digitalnu distribuciju i izvući najbolje od nje reći će nam Mirko Burazer iz We Move Music Croatia.

KAKO (NE) ORGANIZIRATI FESTIVAL – Mate Škugor

S organizacijom koncerata započeo je još u studentskim danima te iza sebe ima festivale Žedno uho i NO Jazz, Terraneo i SuperUho te više od tisuću organiziranih koncerata koji su mijenjali kulturnu sliku Zagreba, Šibenika, Hrvatske i šire. Ima li smisla organizirati koncerte i festivale, reći će nam Mate Škugor.

Bare nije budućnost, Bare je prošlost i to dobra prošlost, a budućnost domaće rock glazbe su bendovi Supervala! Nadam se da se svi vidimo 16. i 17.6. u Vintage Industrial Baru jer tamo možemo vidjeti našu budućnost. Dođite i podržite je!

Na Supervalu će svirati: D., Extroft, Frequency, Freston, Gabra, Gradske Bitange, Kon+rol, Kunst, Ledena kava, Linija 109, Neodlučni, Nihil, Plazm, Prater, Prazan stan, Prosti prst, Raspad sistema, Razor, Rhaphigaster nebulosa, Slow Cured, Soba 503, Stargazer, Sunshine and Rainbows, Šteker, Teret, The Bills, Thorns, Vaktal, Westsiders i Željezne pilule. Dnevne ulaznice po cijeni od 5 eura te festivalske po cijeni od 7 eura možete kupiti u Vintage Industrial Baru i Dirty Old Shopu.