Zaplešite u toplije ljetne dane uz neodoljiv singl Jakše Jordesa “F You J.J.”
24. lipnja 2023.
Music Box (11067 Članci)
Podijeli

Zaplešite u toplije ljetne dane uz neodoljiv singl Jakše Jordesa “F You J.J.”

Nakon neizmjerno uspješne godine s bendom Daleka obala, Jakša Jordes vraća se svojim elektro-house korijenima.

Jakša Jordes devet godina od izlaska albuma “Ambidexter“ vraća se svojim korijenima i najavljuje elektro-house album “Saxoholic“, savršen za duge klupske izlaske. Pjevač benda Daleka obala nije zapostavio svoje fanove koji su ga pratili u elektro-house žanru te im ususret ljetnih noći poklanja vrući hit “F You J.J.“. Angažman u legendarnom splitskom bendu nikako nije odvratio poznatog hrvatskog saksofonista  od house i klupske glazbe, a njegov višestruki glazbeni talent svakako će doći do izražaja objavom novog albuma.

“Glazba koju stvaram je baš onakva kakvu volim slušati u svoje slobodno vrijeme“, kaže Jakša te tako otkiva svoj moto koji ga pokreće i potiče u stvaranje vlastite glazbe koja se ne drži unutar striktnih žanrovskih granica. Iz tog razloga vas nebi trebalo čuditi ako na albumu “Saxoholic“ prepoznate funk, rock, house, pop i dance elemente jer Jakša odlično pliva u svakom od njih.

Singl prati i odličan spot Dinka Čvorića Doringa koji savršeno prikazuje jednu ludu ljetnu zabavu s prijateljima, a Jakšin smisao za humor i nevjerojatan talent dolazi do izražaja.

Jakšina glavna inspiracija su ljudi koji ga okružuju te različite životne situacije, a njegova zabavna osobnost inspirirala je i singl “F You J.J.”. Album “Saxoholic” krenuo je nastajati u vrijeme lockdowna zbog korona virusa, a završen je prije mjesec dana.

“Uspjeh Daleke obale nije me uljuljao, inače sam hiperaktivne prirode i uvijek tražim nove izazove”, rekao je Jakša. Saksofon u klupskim okruženjima s DJ-evima svira već dulja vrijeme inozemnoj i domaćoj publici, a pjesme na albumu savršeno dokazuju fuziju saksofona s elektro-house glazbom.

Na singlu “F You J.J.” se od glazbenika pojavljuju bend Djeca, susjedi iz studija ‘Garaža’ Nene Belana. Vokal pjeva kolega saksofonist Ivek Premelč, a na albumu “Saxoholic” gostovat će Neno Belan, Vedran Križan, Renmen, Leo Rumora, Ana Kabalin, Miro Tabak, Alen Križaj, Leo Anđelković, Zdravko Valentin i Vlasta Škrbina.