Nakon 3 godine u Pulu se vraća najveći bajkerski festival – Croatia Bike Week!
1. kolovoza 2023.
Music Box (10743 Članci)
Podijeli

Nakon 3 godine u Pulu se vraća najveći bajkerski festival – Croatia Bike Week!

Uz veliki defile od nekoliko tisuća sudionika, stunt show, izložbu oldtimera, odličnu gastro ponudu i rock koncerte Opće Opasnosti, finaliste Supertalenta The Bad Week, po prvi puta nastupa i Atomsko sklonište sa starim članovima.

Više od 20 000 posjetitelja po proteklim izdanjima stavila je Croatia Bike Week na kartu najposjećenijih bajkerskih festivala koji okuplja bajkere iz svih dijelova svijeta. Pula, poznata po najposjećenijem moto susretu i ove godine otvara svoja vrata brojnim posjetiteljima iz cijelog svijeta i to na atraktivnoj lokaciji uz more – Vallelungi.

Moto klub Twin Horn MC, koji u Puli još od davne 1995.g. održava najveća moto okupljanja u Hrvata, upravo zbog brojnosti svojih posjetitelja, u vrijeme korone nije bio u mogućnosti održati manifestaciju te je uslijedila trogodišnja pauza. Ove godine, od 28.8. do 3.9. Croatia Bike Week se vraća i to programski bogatiji nego ikad. Organizatori su čekali pravi trenutak da ovaj veliki međunarodni skup kao i proteklih godina održe u punom sjaju.

U glazbenom dijelu programa nastupit će devet bendova. Atomsko sklonište nastupit će u jednom posebnom i ekskluzivnom izdanju. Naime, pridružit će im se dva člana iz originalne postave ovog poznatog benda, klavijaturist Eduard Kancelar te bubnjar Saša Dadić. Spomenuti dvojac je u Atomskom skloništu svirao krajem sedamdesetih godina, a na Croatia Bike Weeku će nastupiti zajedno s Brunom Langerom, koji u današnje vrijeme vodi bend. Ta trojica starih rokera, koji su i dan danas vrhunski aktivni glazbenici, na pozornici nisu zajedno nastupili više od četrdeset godina. Bit će to pravi ekskluzivni nastup starih „Atomaca” pojačanih sadašnjim članovima: gitaristom Matijom Dadićem (unuk Saše Dadića) te bubnjarem Ericom Vojakom.

Od ostalih bendova koji će nastupiti na ovogodišnjem Croatia Bike Weeku istaknut ćemo finaliste hrvatskog Supertalenta 2022 – The Bad Week te poznatu Opću Opasnost, kojoj nije prvi put da nastupa na ovome festivalu.

Ulaz te kampiranje besplatno je za sve one koji dođu motociklom. Ostali će za festivalsku ulaznicu za sve dane jednokratno izdvojiti 10 eura. Kao i uvijek za sudionike moto susreta bitiće osiguran i kamp, a bogata ponuda ića i pića te brojni štandovi s moto opremom ni ovoga puta neće izostati. Bilo da ste zaljubljenici motora ili dobre rock svirke budite dio svjetski popularnog bike partyja, onoga koji je Hrvatsku stavio u sam vrh moto turističke ponude u svijetu.