Gradonačelnik Zagreba o klubu Boogaloo: “Svi zakazani programi u klubu moći će se provoditi!”
3. listopada 2023.
Nikola Knežević (2778 Članci)
Podijeli

Gradonačelnik Zagreba o klubu Boogaloo: “Svi zakazani programi u klubu moći će se provoditi!”

Nakon što je jedan od voditelja kluba Boogaloo izašao s informacijom kako se klub zatvara 10. listopada i kako se neće znati sudbina jednog od najlegendarnijih klubova u Zagrebu, javio se i gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević.

Voditelji kluba Boogaloo tražili su pomoć od građana pa je time pokrenuta i peticija koja je ubrzo prešla brojku od 10 tisuća potpisa. Nakon toga se oglasio i gradonačelnik Zagreba koji je na press konferenciji izjavio: „Upravno vijeće POU-a će odlučiti o daljnjem režimu korištenja prostora kako bi se svi zakazani programi mogli provoditi do okončanja javnog natječaja. Taj prostor po zakonu mora ići na javni natječaj, kao i po svim odlukama gradske skupštine. Ali ako su neki programi zakazani oni će se odraditi, a isto tako će se moći zakazati i neki drugi programi od nekog drugog aktera. Upravno vijeće će uskoro izaći van s odlukom pa ćete biti obaviješten.” Ujedno je dodao kako je korisnik znao da je dobio produljenje ugovora na šest mjeseci i da je bez obzira na tu činjenicu nastavljao ugovarati programe.

Čeka se odluka POU-a i natječaj koji će biti raspisan, a nakon čega će se znati tko će sve upravljati prostorom kluba Boogaloo.

Foto: Boogaloo

Grad Zagreb zatvara Boogaloo! Javio se jedan od voditelja kluba, a pokrenuta je i peticija!