Novosadski noise punk duo Short Reports objavio prvi singl na materinjem jeziku
3. listopada 2023.
Music Box (11142 Članci)
Podijeli

Novosadski noise punk duo Short Reports objavio prvi singl na materinjem jeziku

“Nisam” je prvi singl alternativnog dua Short Reports na srpskom jeziku, u kojem talentirani dvojac kombinira noise i punk s primjesama art rocka. Koncizne riječi pjesme, pomalo apstraktni uzorci bubnjeva s uvrnutim rifovima čine glavne primjese ove pjesme koja najavljuje njihov EP.

Pjesma “Nisam” je prvi singl s novog izdanja novosadskog dua Short Reports. Poslije nepune dvije godine nakon objavljivanja debi albuma “Cats VS Dogs” i više od 70 koncerata po regiji i Eeropi, duo je pripremio dva nova izdanja, EP na srpskom jeziku i LP na engleskom jeziku koji se nalaze u procesu snimanja i miksanja.

Ovaj put u suradnji s izdavačkom kućom Kontra, “Nisam” je prva pjesma koju je duo napisao na srpskom jeziku, gdje glavni vokal preuzima Nikolete, bubnjarica benda, i koji najavljuje budući EP.

Snimana u Beogradu u studiju Down There (snimatelj Uroš Milkić) i producirana u Chicagu, USA od strane Nikole Dokića, pjesma “Nisam” govori o preispitivanju sebe i svih svojih uloga u životu. Spot koji potpisuje Vukašin Živaljević sniman je u studiju ZEBRA u Novom Sadu tijekom lleta 2023. godine.