IZVJEŠĆE/FOTO: Koncert kvarteta Ines Tričković na Stradunu – prvo u Dubrovniku, a zatim u Shanghaiju
4. listopada 2023.
Music Box (11018 Članci)
Podijeli

IZVJEŠĆE/FOTO: Koncert kvarteta Ines Tričković na Stradunu – prvo u Dubrovniku, a zatim u Shanghaiju

U subotu, 30.09. ispred Crkve sv. Vlaha održao se koncert Homage to Erik Satie, nagrađivane jazz pjevačice Ines Tričković.

U ovom dvosatnom programu uživalo se u klavirskim skladbama Erika Satieja iz opusa Gnossienne i Gymnopedie, te najvećim popularnim jazz klasicima koje su izveli –  Ines Tričković – vokal, Goran Končar – violina, Zvonimir Šestak – kontrabas i Hrvoje Galler – klavir.

„Posebno sam sretna kad pjevam u mome Gradu. Predivno je pjevati ispred Crkve sv. Vlaha s pogledom na Stradun. Čekaju me veliki konceri u Shanghaiju pred mnogobrojnom publikom i neizmjerno me veseli da su Turistička zajednica Grada Dubrovnika, Grad Dubrovnik i gradonačelnik Mato Franković prepoznali vrijednost ovog programa te ga poklonili našim sugrađanima i posjetiteljima Dubrovnika. Dat ću sve od sebe u Shanghaiju da predstavim Dubrovnik u najboljem svjetlu.“ – izjavila je Tričković nakon koncerta.  

Nakon Dubrovnika Ines ide na veliku kinesku turneju te će nastupiti na najprestižnijem glazbenom festivalu u Aziji – SHANGHAI INTERNATIONAL ART FESTIVAL, u Cadillac Shanghai Concert Hallu.

Foto: Vedran Levi