Marčelo i bend konačno stižu u Zagreb – u Vintage Industrial Baru pridružit će im se Phat Phillie
4. listopada 2023.
Music Box (10729 Članci)
Podijeli

Marčelo i bend konačno stižu u Zagreb – u Vintage Industrial Baru pridružit će im se Phat Phillie

Nakon petogodišnje koncertne stanke, 29. studenog u zagrebački Vintage Industrial Bar dolazi Marko Šelić Marčelo s bendom, a u sklopu regionalnog koncertnog obilježavanja dvadesetogodišnjice njegove karijere.

Uskoro se navršava druga godina otkako je objavljen njegov, diljem regije hvaljen album “Nojeva varka” (Lampshade Media), a očekivali smo ga i na AntiValentinovu #8 sredinom veljače. Zbog čega je taj nastup otkazan, kao i o tome šta nas očekuje u Vintageu, Marko Šelić Marčelo kaže:

“Nažalost, zdravstveni razlozi omeli su nas da se pred zagrebačkom publikom pojavimo na legendarnom AntiValentinovu. Otud se rodila ideja o nadoknadi u obliku cjelovečernjeg koncerta iz sve snage – i trebalo nam je vremena, ali evo, napokon dolazimo i vrlo se radujemo. U godinama tijekom kojih se nismo vidjeli dogodio se konceptualni album “Nojeva varka”, i jedva čekamo da vam predstavimo njegovu živu verziju – prošaranu odabranim starim pjesmama, naravno. U Zagreb dolazimo u punom sastavu: Nensi (vokal), Raid (gramofon, klavijature), Šljuka (vokal, klavijature), Krumes (violina), Maks (saksofon), Drama (bubnjevi), Fabri (bas), te moja malenkost, i svirat ćemo sigurno dva sata. Koncert će, između ostalog, prikazati naše glazbeno sazrijevanje kroz godine, pređeni put bit će utkan u repertoar, s ‘Nojevom varkom’ kao sadašnjicom. Od koje ćemo se otisnuti dalje u nepoznato, nakon proslave dvadesetogodišnjice.”

“Nojeva varka”, šesti studijski album objavljen u prosincu 2021. godine, predstavlja Marčelov najkonceptualniji rad do sada, kojem je više nego ikada ranije prišao kao jednom od svojih književnih djela. Rezultat: svojevrsni roman u stihu, serijalizirana „radio-drama” ispripovijedana kroz 16 pjesama. Priča koja se, izgleda, pojavila kada je najpotrebnija, čemu svjedoči i spektakularna reakcija publike na singl ‘JBG’. Glazba Marčela i njegovih suboraca najčešće se i dalje svrstava u kategoriju hip-hopa, ali tijekom dva desetljeća rada, a naročito na posljednjem albumu, granice su žestoko pomaknute van ladice žanra: od elektronike, preko prizvuka jazza i soula, pa sve do sevdalinke. Kako sam Marko kaže: „Mene je rep fascinirao kao ritmička vještina i svojevrsna suvremena poezija, tako sam to doživio, i otud je i dalje tu kao moj vokalni izraz, kao alat. Ali mi smo kao kolektiv zainteresirani za glazbenu slobodu i dobar tekst, van ikakvih žanrovskih religioznosti.”

Na njegovim koncertima publika može očekivati nesvakidašnju energiju i atmosferu, stihiju stihova praćenu glazbenim bravurama – uz magiju timskog drugarstva koja zrači s bine, a u Zagrebu će mu se pridružiti specijalni gost, priznati producent i DJ Phat Phillie, uz čiju glazbu ćemo započeti i ispratiti ovu posebnu glazbenu večer.

Foto: Marko Obradović Edge