“Za muškarčine koji ne žele klečati, nego plesati” stigao je “Pater familias” Mile Kekina
23. listopada 2023.
Music Box (10954 Članci)
Podijeli

“Za muškarčine koji ne žele klečati, nego plesati” stigao je “Pater familias” Mile Kekina

„Pater familas“ novi je singl skinut s nedavno izdanog albuma Mile Kekina „Nježno đonom“. Trominutni svirani film u režiji maštovitog Doringa suptilno odgovara na goruća pitanja: Što je zajedničko svim ratovima koji se trenutno vode u svijetu?

„Na čelu zaraćenih država i naroda uvijek su muškarci. Nikad žene, isključivo muškarci. Je li to neka urođena greška u proizvodnji kod nas muških ili je problem u tome da nas se od malih nogu nešto krivo uči ? “ – pita se Mile Kekin i poručuje: „Za muškarčine koji ne žele klečati, nego plesati stiže ‘Pater familias’.

Sarkazmom stihova “Pukni puško/vrati nas u ta vremena/kad je muško bilo muško, a žena samo žena“ Mile komentira patrijarhat i pita se: „odakle ta vječna potraga za vođama koji nas trebaju odvesti u bolje jučer te zašto danas neki muškarci – retroseksualci radije pokorno kleče nego da ustanu i zaplešu u veselom ritmu Pater familiasa?”

Mile Kekin održat će promociju svog trećeg samostalnog albuma „Nježno đonom” u petak, 10. studenog u zagrebačkom Vintage Industrial Baru. Bogati presjek beskompromisnog i prepoznatljivog autorskog potpisa sastavljen od uspješnica samostalne karijere, ali i dobro poznatih hitova Hladnog piva, Mile će upotpuniti pjesmama s novog albuma.

Foto: Valerio Baranović