Sara Renar sa zborom u “Epilogu” sa Zvučnog zida
28. listopada 2023.
Music Box (10738 Članci)
Podijeli

Sara Renar sa zborom u “Epilogu” sa Zvučnog zida

C stranu hvaljene ploče „Zvučn zid“ otvara Sara Renar s pjesmom „Epilog“. Spot  i nova verzija pjesme s albuma „Šuti i pjevaj“, snimljena je u zagrebačkom klubu Pločnik!

„Izabrala sam pjesmu “Epilog” za kompilaciju jer je to bila sjajna prilika da je snimim u zborskom aranžmanu što sam već dulje vrijeme htjela. Inače, riječ je o stvarno all stars zboru, naime uz mene pjevaju Jelena Galić, Maja Rivić, Marko Lucijan Hraščanec, Rajnard Hraščanec i Leo Beslać – redom vrsni muzičari, a uz Jelenu na klaviru nas prate moji stalni suradnici Dimitrije Simović na basu i Vedran Peternel s atmosferskim zvukovima“, kaže Sara, napominjući kako je posebno lijep osjećaj kad čuješ snagu vlastite pjesme u pjevu ljudi čiji rad toliko cijeniš:
„Jako sam zadovoljna kako je sve ispalo i da je pjesma „Epilog“ dobila live verziju kakvu zaslužuje. Nadam se da će slušaoci skrenuti pažnju i na liriku, naime i tekst i melodija pjesme mi je došla u snu, do danas ostaje jedina koju sam na taj način napisala“.

Novo Menartovo izdanje „Zvučni zid“, na dvostrukoj ploči predstavlja petnaest bendova s hrvatske alternativne scene! Projekt je bio zahtjevan jer na kompilaciji nisu okupljene već postojeće studijske snimke već su sve pjesme snimljene ponovno i to uživo u deset klubova.  Pjesme su za ovo izfdanje snimali: Hram, Skotni vrag, Nemeček, Nina Romić, Barbara Munjas, Rolo, Mimika Orchestra, Povraccio di Colteo, Sara Renar, CRIO, Roj osa, Seine, Šiza, Denis Katanec i Živa voda. Idejni začetnik projekta i producent je Vedran Peternel.

Foto: Marina Uzelac