Noć gitare za pamćenje – Guitars Dialogue Brune Mičetića i gostiju u Lisinskom
15. studenoga 2023.
Music Box (11017 Članci)
Podijeli

Noć gitare za pamćenje – Guitars Dialogue Brune Mičetića i gostiju u Lisinskom

U petak 24. studenog, od 20 sati, Mala dvorana Vatroslava Lisinskog postat će čaroban svijet zvukova prirode kroz žice jednog od najstarijih instrumenata, akustične gitare, koju će virtuozno svirati Bruno Mičetić.

Da, pročitali ste ispravno! Jazz i Rock glazbenik, konačno je, na Vaše i naše zadovoljstvo, kroz mirnoću prirode, inspiriran njenom sonosferom, došao je do svog iskona i predao se razgovoru – dijalogu svoje dvije prijateljice: akustične i električne gitare.

24.11., u 20 sati, u Maloj dvorani Vatroslava Lisinskog, Bruno Mičetić, jedan od najpoznatijih hrvatskih gitarista i skladatelja iza kojeg stoji opsežna glazbena karijera, predstavlja novi projekt “Guitars Dialogue” u kojem nevjerojatnom kombinacijom električne i akustične gitare stvara glazbenu rapsodiju inspiriranu ljepotom prirode.

Ovaj hrabri iskorak u karijeri donosi sasvim novi stil, a kroz savršen dijalog električne i akustične gitare Bruno je majstorskom glazbenom improvizacijom i raznim efektima uspio dočarati sonosferu prirode. Projekt je predstavio prvim albumom pod nazivom “Sonosfera”, a na njemu se nalazi sedam skladbi koje na ovom koncertu možete poslušati u živo.

„Akustična gitara me oduvijek privlačila, ali sada sam konačno smogao hrabrosti da zagrebem u taj svijet i uhvatim se ukoštac s novim tehnikama, zvukovima i mogućnostima koje pruža. Sada sam spreman podijeliti ovaj dio sebe s publikom i jedva čekam vidjeti kako će reagirati na ovaj novi zvuk”, izjavio je uzbuđen umjetnik.

Svoje veselje na ovom koncertu odlučio je, osim s publikom, podijeliti i sa svoja dva velika prijatelja: Doka Kaitnerom i Brankom Bogunovićem-Pifom. Možda će zasvirati zajedno? Organizatori vas pozivaju da dođete uživati u prirodi prirode, u opuštenoj atmosferi Male dvorane Vatroslava Lisinskog, 24. dana ovog mjeseca u 20 sati. Ulaznice po cijeni 10 ili 15 eura možete nabaviti na blagajni Lisinskog ili koristeći sustav ulaznice.hr