Najavljeno drugo izdanje Supervala+, ali i nastavak suradnje s INmusic festivalom
27. studenoga 2023.
Music Box (11075 Članci)
Podijeli

Najavljeno drugo izdanje Supervala+, ali i nastavak suradnje s INmusic festivalom

Nakon višegodišnjeg upornog rada na promociji mladih nadarenih glazbenika školskog uzrasta na nacionalnoj razini, u suradnji s državama u kojima postoje inicijative slične Supervalu, koje podupiru i promoviraju izvođače školskog uzrasta, pokrenut je novi program nazvan Superval+.

Cilj je predstavljanje, razmjena i stvaranje kulturnih programa u međunarodnom okruženju, što će pozitivno utjecati na bolje poznavanje i širenje hrvatske kulture u svijetu, kao i na predstavljanje kulture drugih zemalja u Hrvatskoj. Superval+ potvrđenim će kvalitetnim autorskim bendovima sa Supervala omogućiti da svoj talent pokažu i izvan Hrvatske, te da istovremeno svoja iskustva sa Supervala prenesu nekim novim budućim sudionicima ovog festivala.

Odlično premijerno izdanje održalo se 1. 11. 2023. u Vintage Industrial Baru, a sada, u suradnji s Udruženjem nastavnika Muzičke kulture Srbije, najavljujemo drugi Superval+ koncert koji će se održati 4. 1. 2024., također u Vintage Industrial Baru. Na njemu će nastupiti Šteker, TereT, te Maršali, pobjednici prvog državnog natjecanja srednjoškolskih bendova Srbije – Rock Serbika. Ulaznice po cijeni od 4 eura u pretprodaji se mogu kupiti u Vintage Industrial Baru (Savska cesta 9 i Dirty Old Shopu (Tratinska 34), a na dan koncerta cijena će im biti 6 eura.

Ujedno, Superval je najavio da i u 2024. godini nastavljaju suradnju s najvećim i najdugovječnijim međunarodnim festivalom suvremene autorske glazbe u Hrvatskoj – INmusic festivalom, koji je u proteklih 15 izdanja ugostio stotine svjetski poznatih glazbenih imena i publiku iz svih dijelova svijeta. Prijave za Superval su otvorene do 1.12., a u 2024. će otkriti tko će zasvirati i na 16. INmusic festivalu na zagrebačkom Jarunu!