Mladi kantautor Mudri predstavio zanimljiv novi koncept nosača zvuka na promociji albuma
30. studenoga 2023.
Music Box (11096 Članci)
Podijeli

Mladi kantautor Mudri predstavio zanimljiv novi koncept nosača zvuka na promociji albuma

Matej Mudrovčić je u srijedu, 29. studenog održao koncertnu promociju svog albuma prvijenca “U traženju” u krcatom zagrebačkom klubu Metropolis.

Ono što je promociju učinilo posebnom, osim sjajnih kantautorskih pjesama talentiranog glazbenika i nastupa njegovog odličnog benda je oblik u kojem je svoj album ponudio publici u fizičkom obliku.

Naime domaći glazbenici inače objavljuju svoja izdanja na CD-ovima ili vinilima, a Mudri je publici ponudio USB kartice, koncept koji do sada baš i nismo imali prilike vidjeti. Naizgled je to obična kartica koju držite u novčaniku, ali unutra se nalazi USB stick s pjesmama s albuma “U traženju” koji osim toga ima čak 8GB prostora.

“Moj je album dosta šarolik jer, kako ime kaže, proveden je u traženju; traženju svog glasa, svog stila, balansa sportaša I umjetnika u meni te najvažnije, u traženju sebe kroz sve što me zanima. Deset pjesama, par covera i album na kartici kasnije mogu reći da sam se pronašao, zasad. Odlučio sam predstaviti publici novi fizički koncept promocije glazbenih izdanja kako bih olakšao distribuciju i pristup svom albumu svima koji su zainteresirani slušati ga. Jednostavno pokušavam ići u korak s vremenom”, objasnio je Mudri.

Vrhunski bend koji je zabavljao publiku na koncertu činili su Marko Balenović na bubnjevima, Damjan Bakić na klavijaturama, Teo Kolić na električnoj gitari, a Borna Ivezić na bas gitari. Back vokale pjevale su Tea Mudrovčić i Nika Pastuović koje su s Mudrim sjajno izvele duete “Priča o nama” te “Zašto još volim te”.

Posebni gosti na koncertnoj promociji koji su se pridružili Mudrom na pozornici bili su Matija Cvek i Max Hozić, a oduševljena publika pljeskala je svakoj izvedbi kao da je posljednja. Publika je na promociji imala prilike čuti uspješnice poput “Iskreno”, “Nije tajna”, “Ono nešto”, “Piči po svom”, “Priča o nama” te najavnu pjesmu “Tragom” koja se trenutno nalazi među top 40 najemitiranijih pjesama u Hrvatskoj prema službenoj top listi.

Foto: Petar Barišić

Priča koja se krije iza naziva albuma talentiranog glazbenika vodi pažljivog slušatelja od početka glazbenog puta i “one-man banda” koji svira po lokalima prije 8-9 godina, preko prvih suradnika, pa sve do trio sastava i prvih pjesama. Na samome kraju, došao je i do prvog albuma  “U traženju”.

“Uživao sam u cijelom procesu sazrijevanja, a puno je toga tek ispred mene. Uvijek mi je toplo pri srcu kad se prisjetim početaka, to je moj život i ne bih ga mijenjao ni sa kim. Živim od glazbe, novi album sam već raspisao, a već jedva čekam sljedeću promociju”, otkrio je Mudri.

Na promociji su se okupili i brojni kolege i prijatelji iz industrije koji su prepoznali rad i trud mladog glazbenika u usponu čija kreativnost i inovativnost je iznenadila publiku.

Foto: Petar Barišić