Albumi EKV-a u remasteriranom obliku stigli na streaming servise – uskoro i na vinilu!
15. prosinca 2023.
Nikola Knežević (2809 Članci)
Podijeli

Albumi EKV-a u remasteriranom obliku stigli na streaming servise – uskoro i na vinilu!

Kako javlja Zadužbina Milana Mladenovića, na svim streaming servisima od sada je dostupna sveobuhvatna remasteriranadiskografija Ekatarine Velike.

U suradnji sa ZKP RTV Slovenija remasterirana su prva četiri albuma: ,,Katarina II”, ,,Ekatarina Velika”, ,,S vetrom uz lice” i ,,EKV Live 1986″ i od 11. prosinca ove godine dostupna su na digitalnim streaming servisima. Remaster ovih izdanja potpisuje Vladimir Moritz, uz Ivana Fecea Firčija, nekadašnjeg bubnjara EKV-a i člana Upravnog odbora Zadužbine, kao stručnog konzultanta.

Ranije ove godine, u suradnji PGP RTS-a i Zadužbine, na streamingu su postali dostupni i remasterirani albumi EKV-a, ,,Ljubav”, ,,Samo par godina za nas”, ,,Dum Dum” i ,,Neko nas posmatra”, restaurirani izravno s originalnih studijskih traka. Remaster albuma ,,Ljubav” i ,,Samo par godina za nas” potpisuje Nenad Kuzmić, a ,,Dum Dum” i ,,Neko nas posmatra” Dragiša Uskoković Ćima i Marko Milivojević, nekadašnji članovi EKV-a.

Stoga, od sada možete svih osam albuma EKV-a moći slušati na streaming servisima, a kako javlja Zadužbina, od sljedeće godine, povodom 40. obljetnica od objavljivanja debi albuma “Katarina II” bit će objavljeni CD i vinil box setovi sa svim albumima ovog kultnog benda.

Foto: Aleksandar Kujučev