Ahmed Burić & Damir Imamović ovog tjedna nastupaju u Saxu!
12. siječnja 2024.
Music Box (11075 Članci)
Podijeli

Ahmed Burić & Damir Imamović ovog tjedna nastupaju u Saxu!

Promociju izdanja “Sin pustinje”, albuma koji spaja glazbu i poeziju, Ahmed Burić & Damir Imamović  najavili su za nedjelju, 14.1. u klubu Sax!

“Ispada da je kod nas sve drukčije”, govori Ahmed, misleći pritom na činjenicu da pripremaju mini turneju u siječnju, kad većina bendova odmara i čeka zalet, dodaje.

“‘Sin pustinje’ se raduje Zagrebu, jer tu je album izišao, tu se dogodila neka sinergija koja je sve to usmjerila u nekom pravcu u kojem možemo reći da je taj album postao činjenica, a da ta muzika i tekst žive svoje živote”, izjavio je ususret prvom zagrebačkom koncertu te najavio i glazbene goste koji će mu se pridružiti na zagrebačkoj premijeri.

“Neobično nam je drago da će tu biti i jedan Zagrepčanec, dragi Nenad Kovačić koji je svirao na albumu i koji prvi put izlazi na stage u ovoj postavi. Njegovi afrički ritmovi će se sigurno složiti u zvučnu sliku u kojoj boje toga kontinenta dosta suvereno brani Toni Kitanovski, jazz pundit koji svoje akcije širi i na Daleki istok. Što se tiče Damira Imamovića i Ivana Mihajlovića, oni su vam Bliski istok i Divlji zapad, tu na kraju nikada ne znaš šta se može desiti, ali se uvijek desi nešto dobro. I onda, tu sam još na kraju i ja za kojeg se vrlo često zapitam ‘je li ovo sve nekakav san’, a onda ispadne da nije i da to što ljudi osjećaju dok slušaju Sina pustinje nisu lažne emocije. Tako da, dodjite da sanjamo zajedno.”

Ulaznice su u prodaji putem sustava Eventim i na prodajnim mjestima Eventima, a moći će se kupiti i na ulazu. Ulaz se otvara u 19 sati, a koncert počinje u 20.