Kultur Shock se vraća u zagrebački Vintage Industrial Bar
6. srpnja 2022.
Music Box (11075 Članci)
Podijeli

Kultur Shock se vraća u zagrebački Vintage Industrial Bar

U srijedu 13. srpnja u Vintage Industrial Bar u Zagreb vraća se Kultur Shock!

Bend je osnovan prije 25 godina u Seattleu pod vodstvom Sarajlije Srđana „Gine“ Jevđevića koji je oko sebe okupio glazbenike iz ex-YU ali i iz cijelog svijeta, tako da je ovaj bend oduvijek bio obilježen notom multikulturalnosti. Brzo su stekli reputaciju underground atrakcije što je rezultiralo potpisivanjem ugovora s izdavačkom kućom „KoolArrow Records“ Billy Goulda, basiste Faith no More.

Ono što je prije četvrt stoljeća bilo znatiželjno koketiranje s različitim kombinacijama dijametralno suprotnih glazbenih žanrova, rezultiralo je stvaranjem gipsy-punk žanra kakvog poznajemo danas. KULTUR SHOCK sada iza sebe imaju 25 godina rada i ta prekretnica, s više od 1000 odsviranih koncerata diljem svijeta u međuvremenu, je vrijedna proslave.

U ožujku 2022. bend je objavio remasterirano izdanje svog kultnog albuma “FUCC The INS” (Kool Arrow, 2001) povodom njegove 20. obljetnice, sa singlovima “The Seamstress & The Officers” i “Mastika”, objavljenim u veljači.

Na pomolu je i nova suradnja između njihove etikete Kultur Shock Records i izdavačke kuće Alternative Tentacles Records legendarnog Jello Biafre, s najavom maksi singla s pjesmama “King” i “Country Mohammed” s albuma “Integration” (Kultur Shock Records, 2009), te novog studijskog albuma do kraja 2022.

Koncert u Vintage Industrial Baru bit će održan 13. srpnja, a ulaznice možete kupiti po cijeni od 80 kuna u Dirty Old Shopu, Grifu i Vintage Industrial Baru. Na dan koncerta ulaznice će koštati 100 kuna.