Lizz Wright otvara ovogodišnji Zagreb Jazz Festival
30. siječnja 2024.
Music Box (11094 Članci)
Podijeli

Lizz Wright otvara ovogodišnji Zagreb Jazz Festival

Lizz Wright 10. 3. otvara 15. Zagreb Jazz Festival! Nastupit će u Kinu SC s kvintetom, u sastavu: Adam Levy (gitara), Marvin Sewell (gitara), Ben Zwerin (bas), Jack DeBoe (bubanj).

U Zagrebu nastupa neposredno prije objavljivanja svojeg osmog albuma, “Shadow”, kojim nastavlja izdavačku aktivnost za vlastitu diskografsku kuću Blues & Greens Records. Tim izdanjem rezimira dosadašnju dvadesetogodišnju diskografsku karijeru i ponovno promovira gospel, ali i blues koji je sve prisutniji u njezinu stvaralaštvu otkako je nastanjena u Chicagu.

“Uzbuđena sam što sada više pjevam blues”, izjavila je. “Pjevati blues u Chicagu je kao pronaći nektar u velikom starom drvetu. Blues je u duhu grada.”

Album je najavila singlom i spotom „Sweet Feeling“

Od slavnih imena koja dolaze na 15. Zagreb Jazz Festival zasad su najavljeni koncerti eklektičnog kubanskog pijaniste Roberta Fonseca s kvartetom u Kazalištu Kerempuh i koncert Anat Cohen 10. 10.

Povoljnije early bird ulaznice za Lizz Wright su već rasprodane, a ulaznice za Roberto Fonseca Quartet su od sljedećeg tjedna u prodaji na blagajni kazališta Kerempuh i online na: kazalistekerempuh.hr

Foto: Promo