Andrea Bocelli obilježava 30 godina karijere u pulskoj Areni
12. veljače 2024.
Music Box (10875 Članci)
Podijeli

Andrea Bocelli obilježava 30 godina karijere u pulskoj Areni

Maestro Andrea Bocelli nastupit će 30. kolovoza na jednoj od najljepših svjetskih pozornica na otvorenom – u pulskoj Areni, kako bi proslavio 30. obljetnicu svoje zvjezdane karijere!

Andrea Bocelli, najomiljeniji svjetski tenor i najprodavaniji izvođač klasične glazbe, u 2024. obilježava 30 godina nevjerojatne karijere. Tim povodom, Maestro Bocelli se nakon skoro 20 godina vraća na jednu od najljepših svjetskih pozornica na otvorenom – u pulsku Arenu, gdje će 30. kolovoza održati jedinstveni koncert pod zvijezdama.

Ova ikona klasične i pop glazbe tijekom zadnja tri desetljeća svojim je glasom ušao u srca milijuna ljudi, a svojim životom inspirirao mnoge umjetnike. U svijetu prepoznat kao predvodnik talijanske vokalne tradicije, Andrea Bocelli rođen je u talijanskoj regiji Toscana, a do sada je širom svijeta prodao preko 90 milijuna primjeraka svojih izdanja. Svoje pjevačko umijeće usavršavao je pod vodstvom mentora Franca Corellija, a isprva se proslavio pobjedom na glazbenom festivalu Sanremo 1994. U isto vrijeme započeo je svoju blistavu klasičnu karijeru, izvodeći na pozornici remek-djela iz opernog repertoara, te se probio na međunarodnu scenu, podjednako osvojivši ljubitelje opere, ali i pop publiku. Tijekom godina maestro Bocelli oborio je sve rekorde glazbene industrije, nastupao je na svim značajnim svjetskim pozornicama, izazvao je divljenje papa, aristokracije, glazbenih i filmskih zvijezda te izdao 17 studijskih albuma.

Prodaja ulaznica za koncert Maestra Andrea Bocellija kreće 14. veljače u 11 sati putem sustava Eventim i na fizičkim prodajnim mjestima Eventima. Zaklada Andrea Bocelli ponosna je na partnerstvo s PLUS1 tako da će 1 euro od svake ulaznice otići za potporu “ABF obrazovnim projektima” na Haitiju, koji se bave osnaživanju djece koja se nalaze u najugroženijim područjima te zemlje, nudeći im priliku da iskažu svoj pravi potencijal.

Foto: Lucas Rossetti