Petrogradska avangarda Shortparis ponovno u Močvari!
12. veljače 2024.
Music Box (10875 Članci)
Podijeli

Petrogradska avangarda Shortparis ponovno u Močvari!

Shortparis — ekstravagantni avangardni pop bend iz Sankt-Peterburga vraća se u Močvaru u utorak, 20. veljače 2024. godine.

Istražujući i kombinirajući mračnu elektroniku, plesne ritmove, post-punk, eksperimentalni noise, pa čak i akustičnu šansonu, Shortparis oblikuju vlastitu jedinstvenu glazbenu estetiku. Nakon što su već stekli status “najboljeg ruskog live acta”, bend nastavlja graditi međunarodnu reputaciju po dramatičnom imidžu i nevjerojatnim nastupima, gdje primjenjuju suvremene umjetničke prakse performansa.

Shortparis je erotski ritualni karneval, devijantna bajka koju stvaraju glazbenici i koja se širi izvan opsega glazbene industrije. Nikolaj Komiagin, pjevač, također je i filmski glumac. Kratki film “Complex Subject” s Nikolaem u glavnoj ulozi osvojio je nagradu u kategoriji kratkih filmova na filmskom festivalu u Cannesu 2019. godine.

Tijekom postojanja, objavili su 4 EP-a, 4 albuma; nastupili kao predgrupa bendovima The Kooks, Lebanon Hanover, Inca Babies, alt-J i Easter; sudjelovali su na međunarodnim glazbenim festivalima kao što su Tallinn Music Week, Le Guess Who?, Pop Kulture itd.; osvojili brojne nagrade u zemlji i inozemstvu — spot za pjesmu “Scary” zauzeo je treće mjesto u nominaciji za najbolju režiju na Berlin Music Video Awards (2019).

Koncert počinje u 21 sat, vrata se otvaraju u 20 sati, a ulaznice su u pretprodaji po cijeni od 12 eura u sustavu Entrio.hr